Mini England i Canada

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Victoria er kendt som en miniatureudgave af England. Her ses det majestætiske parlament. Victoria er kendt som en miniatureudgave af England. Her ses det majestætiske parlament. Foto: Aage Krogsdam.

VICTORIA: Et mini England er hovedstaden i British Columbia i Vestcanada Victoria blevet kaldt, og det var da også hovedsagelig indvandrere og nybyggere fra England, som slog sig ned her på Vancouver Islands sydlige del med dens milde klima.

Da de forskellige opdagelsesrejsende og senere handelsfolk efterfulgt af nybyggere kom til øen, boede der mange 1. nations stammer - I Canada kalder man ikke de indfødte for indianere – de vil kun kaldes 1. nation - omkring Victoria.

Stammernes velstand

På grund af havets ressourcer med laks, ørreder, andre fisk, skaldyr og en lang række pattedyr, var de 1. nations stammer, der boede her, meget rige efter datidens forhold.
De havde udviklet et handelssamfund, hvor de handlede med hinanden og med de første hvide nybyggere, som kom til øen.

De fornødenheder de ikke selv havde til rådighed, fik de fat i ved at sejle op af de mange floder og møde handelsfolk øst fra, som bragte daglige fornødenheder fra øst og dermed Europa til den vestlige del af Canada

hval-ferie-vicoria-canadaVictoria grundlagt i 1843

Victoria blev grundlag i 1843 som Fort Victoria af Hudson Bay Company som en handelsstation på spidsen af det af vilde, næsten ubeboede område af Vancouver Island. I forbindelse med handelsstationen, som i starten hovedsagelig handlede med pelse fra pelsjægerne, blev der anlagt en havn.

Havnen udviklede sig til at være hjemsted for en af verdens daværende største hvalfangerflåde. I området var havet umådeligt rigt ikke mindst med mange forskellige hvaltyper, som imidlertid næsten blev udryddet inden hvalfangst blev forbudt.

Nu er hvalbestanden på vej op igen, og de flotte majestætiske havpattedyr ses i farvandene omkring Vancouver Island i stort tal.

Efter grundlæggelsen i 1843 voksede byen voldsomt, og ikke mindst efter at der i slutningen af 1850'erne blev fundet guld og sølv på øen og fastlandet, skete en voldsomt befolkningstilvækst. Eksempelvis var der i 1860'erne og 1870'erne over 60 barer i byen.

Ferie i den smukke by

Byen blev kendt som City of Gardens, og i 1889 vandt den skotske havearkitekt John Blair en konkurrence om at anlægge en bypark Beacon Hill Park. En ferie her er derfor også en oplevelse i den henseende.

Forfatteren og malerne Emil Cars, der er kendt over det meste af Canada, boede i Guvernement gaden lige ved siden af Hudson Bay Companys handelsstation. Nu er det museum.

I den nordlige ende af Markedspladsen ligger en række murstenshuse, som dateres tilbage til 1890'erne, hvor Victorias Chinatown blev etableret. Det var dengang den første og største Chinatown i Canada og her boede mere end 3000 mennesker.

Fairmont Empress Hotel

The Strathcona hotel på Douglas Street blev bygget i 1918 og er i dag et af byens tre tilbageblevne hoteller fra den tid. De to øvrige fra den tid er James Bay Inn Hotel and Suites og Fairmont Empress. Sidstnævnte blev færdigt i 1908.

I 1919 besøgte Edward, Prince of Wales, hotellet. Foran hotellet på græsplænen står en statue af Dronning Victoria og en statue af en soldat til minde om 1. og 2. verdenskrig samt Korea-krigen.

På det vedbenddækket Empress Hotel, skal man reservere, hvis man vil til "afternoon tee" til 150 kroner, og man kommer i en afslappet elegant dresscode. Her serveres te, der kombinerer tesorter fra det britiske imperium blandt andet fra Malaysia, Singapore, Kenya, Indien, Kina og Ceylon.

Byens flotte hotel

Retsbygningen fra 1887, byens Parlament med den grønne kuppel og Fairmont Empress hotellet fra 1908 er tegnet af arkitekten Francis M. Rattenbury.

Hotellet var et led i Canadian Parcific Railvays hotelkæde tværs over Canada.

Victoria er omgivet af flotte strande og kyster. Klimaet er behageligt med varme somre og milde vintre. På grund af det behagelige klima, bor mange ældre mennesker i Victoria. Hovedindustrierne i byen er turisme, regeringsarbejde, søværnet og uddannelse.

Nemt at komme på ferie

Der er mange muligheder for at komme til Vancouver. De to hurtigste forbindelser fra København til Vancouver er med Icelandair via Reykjavik. Det tager cirka 13 timer og koster cirka 7.600 kroner. En anden hurtig forbindelse er med Air Canada fra København via Toronto til Vancouver med en flyvetid på omkring 12 timer. Herfra går turen videre i halvanden time med færge til den skønne ø.

Du kan også flyve med SAS fra København til Seattle via Chicago og her leje en bil. Det tager knap tre timer at køre fra Seattle til Vancouver. Billetpriserne for en returrejse er fra 7.500 til 9.000 kroner.

Flere turoperatører arrangerer rundrejser i USA og Canada, hvor Vancouver Island og Vancouver indgår blandt andet Gislev Rejser.

Senest ændret Tirsdag, 05 juli 2016 08:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.