Pippi Langstrømpe fylder 70

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Pippi er en gæv pige, og 70 år er ingen alder. Pippi er en gæv pige, og 70 år er ingen alder. Foto: Orjan Karlsson, Astrid Lindgrens Verden.

VIMMERBY: I år er det 70 år siden Astrid Lindgren gjorde Pippi Langstrømpe verdensberømt. Denne begivenhed fejres sommeren igennem i Vimmerby. Det vil især være i Villa Villekulla, at der festes.

Der vil være sjove skuespil, hvor en række skuespillere levendegør Pippis verden, ligesom en lang andre aktiviteter vil udspille sig. Gennem 50 forskellige forestillinger vil Pippi blive fejret: Karlsson på taget, Madicken på Junibakken, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter, Emil fra Lønneberg og Rasmus på farten.

I øvrigt finder du i parken mere end 60 figurer fra 8-9 fortællinger.

Astrid Lindgreen

For nylig vistes på dansk TV en dokumentarserien fra svensk TV under titlen – Astrid. Denne udsendelse har sammen med forfatteren Jens Andersens biografi om Astrid Lindegren ført til øget opmærksomhed om den svenske succesforfatter.

I løbet af kort tid kan man også i danske boghandlere erhverve sig Astrid Lindgreens dagbøger fra Anders verdenskrig. Alt sammen begivenheder, som er med til at skærpe danskernes interesse for Vimmerby.

Sammen med underholdningen om den store forfatter, er det også muligt for de besøgende at spise lokalt produceret mad i parken. Der er etableret et samarbejde med en af Sveriges bedste kokke, Frederik Erikson fra Långbro Värdshus, hvor han har fået succes. Han vil præsentere sin evne ud i den kulinariske verden i Vimmerby.

Astrids Lindgrens barndomshjem

Sammen med fejring af Pippi Langstrømpe vil 2. etape af haveudstillingen på Astrid Lindgrens Näs, som er forfatterindens barndomshjem, blive indviet.

Det sker under titlen "Hele verden brænder" med afsæt i Astrid Lindgrens dagbøger fra Anden Verdenskrig.

Se mere på www.alv.se.

 

Senest ændret Søndag, 21 juni 2015 19:49

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.