Sådan finder du de bedste rejser

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)
Spar tusindvis af kroner på at bruge rejsesøgemaskiner inden du rejser. Spar tusindvis af kroner på at bruge rejsesøgemaskiner inden du rejser. Foto: Kenneth Karl Nielsen.

FERIE: Det kan være svært at finde frem til de bedste flybilletter og afbudsrejser. For hvordan sikrer du dig de billigste flybilletter og afbudsrejser?

En god idé er at bruge en rejsesøgemaskine på internettet, hvor du kan få overblik og rejser, som passer til dine rejseønsker. Her søges og sammenlignes priser på tværs af både rejsebureauer og flyselskaber, så du sparer tid, fordi du slipper for at søge på mange forskellige websider. Samtidig sparer du penge, fordi du får overblikket over de billigste rejser i én søgning.

Her følger nogle råd og tips til, hvordan du finder de billigste og bedste rejser:

seng-ferie-rejseBestil i god tid med rutefly

Et fly er ofte opdelt i forskellige prisklasser, og de billigste billetter sælges først. Du bør altid bestille dine flybilletter mindst en måned før afrejse.

Skal du til populære feriedestinationer med rutefly i højsæsonen, anbefales det at bestille flere måneder før afrejse.

Tag chancen med en afbudsrejse

Vær opmærksom på, at det med afbudsrejser forholder sig stik modsat: Hvis du tør tage chancen og satse på en afbudsrejse. Der er altid ledige rejser i markedet, da udbuddet er stort. Men om prisen er høj eller lav, afhænger ofte af vejret.

Med udsigt til regn og dårligt vejr herhjemme stiger prisen, mens udsigten til sol og sommer får priserne til at falde. En god idé er at have en god vejr-app på din telefon. Det kan for eksempel være appen fra DMI til iPhone eller Android.

palmer-ferie-rejserPrisovervågning af bedste og billigste rejser

Det er en god ide at overvåge flypriserne og charterrejsen, så snart du har lagt dig fast på datoen og rejsemålet.

Til dette kan du oprette en gratis "prisagent", som tjekker priserne, og du modtager dagligt en mail, der fortæller dig, om prisen på flybilletterne eller afbudsrejserne stiger eller falder i pris.

Du kan oprette en prisagent som holder øje med charter- og afbudsrejser her:

Fleksibel afrejsedato og tidspunkt

Flere undersøgelser viser, at den billigste rejsedag er om tirsdagen, og at det er dyrest at flyve om fredagen og søndagen. Og du kan ofte spare penge ved at ændre din ud- eller hjemrejse en dag eller to. Samtidig kan det bedst betale sig at vælge de meget tidlige eller sene afgange, fordi priserne her er billigst.

Fleksibel afrejselufthavnen

Især for jyder og fynboer kan det betale sig at søge flybilletter og afbudsrejser fra flere afrejselufthavne. Man kan ofte blive overrasket over, hvor stor en prisforskel der kan være på at flyve fra Aalborg, Billund, Hamborg og København.

Læs e-bog med gode sparetips

Hvis du gerne vil have endnu flere søgetips, kan du læse en gratis e-bog på hele 48 sider med gode råd til at finde billige rejser. Du kan hente e-bogen her.

God ferie!

Senest ændret Tirsdag, 17 maj 2016 16:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.