Ferie i Las Vegas med shows i verdensklasse

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Der sker noget i Las Vegas døgnet rundt - alle årets dage. Der sker noget i Las Vegas døgnet rundt - alle årets dage. Foto: Aage Krogsdam.

SHOWTIME: Las Vegas tiltrækker millioner af turister fra hele verden hvert år, og her er virkelig noget at se på. Ikke mindst de mange spektakulære shows er med til at trække feriegæster til fra nær og fjern.

Vi har valgt et særligt show, som er et must, når du besøger Las Vegas i USA. Der er tale om Cirque du Soleils show "O". Her bliver du præsenteret for den ypperste akrobatik i et teater med 1.800 siddepladser, og hvor scenen er et stort bassin med 6,5 millioner liter vand.

Synkronsvømning, luftdans i trapez, solotrapez, akrobatik på både, ildhjul med artister, højdespring fra 20 meter, vandklovne, gymnastiske øvelser i luften, på gulvet og i vandet samt flyvende mænd og kvinder.

bellagio-las-vegas-amerika-showHotel Bellagio

Det er blot nogen af de mange fantastiske numre, som publikum i åndeløs stilhed ser på den store scene på Hotel Bellagios bassinscene i Las Vegas.

Dette fantasifulde vandshow er med musikledsagelse, der understøtter de dramatiske øvelser.

Mange af artisterne er tidligere medaljetagere i idrætsgymnastik, tidligere OL-medaljetagere i synkronsvømning samt andre akrobater, hvis øvelser ikke ses andre steder i verden.

I hele showet, der varer godt to timer, er synkronsvømmerne et gennemgående element på samme måde som vand er nødvendigt for liv. Det er et smukt og yndefuldt indslag, der sammenkæder elementerne ild, jord, luft og vand - elementer, der indgår i det farverige show kaldt "O" - udtales "Eau", og er det franske ord for vand.

Toptrænede atleter

Flere gange om ugen, er der to shows om eftermiddagen og aftenen, hvor de toptrænede atleters kroppe belastes til den yderste grænse.

Fordi de - ud over selve showet - ofte træner 3 - 4 timer dagligt for at holde sig i form og for at kunne udføre de fantastiske spring, sving og øvelser i gynger højt oppe under scenens 30 meter høje loft.

Herfra kaster de sig ned i det 5,5 meter dybe, 50 meter lange og 30 meter brede bassin, der rummer de mange millioner liter vand.

las-vegas-underholdning-show80 artister i showet

Omkring 80 artister medvirker i showet udover cirka 150 teknikere, der hjælper med til at hele showet afvikles uden problemer.

Alle har gennemgået et dykkerkursus, ligesom der er 14 dykkere konstant under vandet hele showet igennem - blandt andet klar til at iføre synkronsvømmerne iltmasker, når de opholder sig længere end cirka et minut under vandet.

Under showet belastes den menneskelige fysik hele tiden til det yderste, og derfor gør ledelsen af showet alt for at artisterne skal undgå skader. Der er adskillige fysioterapeuter, massører og læger tilknyttet showet, og de fører løbende tilsyn med den enkelte artists fysiske tilstand, og de mindste skader. Ikke mindst forstuvninger af arme og ben, som er de mest forkomne skader, kommer hurtigt under behandling.

For at showet ikke skal aflyses på grund af skader, er artisterne trænet til at kunne udføre flere "figurere", således at der hele tiden er reserver klar.

Flot teater

Selve teatret ligger i en imponerede bygning på hotellet, og teateret er opbygget som et klassisk operateater, hvor der er gulvplads og siddepladser i tre etager, og der er i alt 1.800 siddepladser.

Ved hver forestilling er mere end 230 forskellige farveprojektører i auktion og sender deres lysstråler i alle regnbuens farver ned mod scenen under de forskellige optrin, hvor artisterne konstant er i bevægelse enten i luften, på elevatorscenerne, der enten dækker hele bassinet, eller en mindre del, som øer i bassinet.

Der medgår i hvert show omkring 4.000 forskellige farvestrålende kostumer symboliserende forskellige tidsperioder i menneskets historie fra 1500-tallet og frem til det 20. århundrede. Ikke mindst romantikkens farvedragter er flot repræsenteret i de fantasifulde kostumer.

aage-las-vegas-usa-elvis-presleyUtrolige kostumer

Men ikke alene vedligeholdelse og tørring af mere end 10 variationer af parykker efter hver forestilling, kræver udnyttelse af ny teknologi. De fantastiske kostumer og artisterne makeup er vandfaste.

Lyd og musik er et kapitel for sig. Et er musikken, som tilskuerne hører, men for at artisterne kan følge med i forløbet, er der placeret højttalere under vandet i bassinet, ligesom der er udviklet et specielt undervands mikrofon- og øresæt til teknikerne og nogle af artisterne, således at de kan kommunikere under vandet.

Sikkerhed i top

Til showet hører et orkester på 10 medlemmer, som spiller i et rum, der er adskilt fra scenen med en tyk glasvæg, for at instrumenterne ikke skal ødelægges af fugtigheden fra scenerummet.

Af hensyn til artisterne sikkerhed, er der placeret 39 Tv-skærme bag scenen, ligesom der er tre undervandskameraer, der hele tiden filmer, hvad der sker under vandet. Vandets temperatur er i øvrigt konstant 27 grader.

Alt materiel, der under showet er i forbindelse med vandet, er produceret af materialer, der ikke kan ruste eller erodere.

Tre års byggetid

Under vandet er der placeret en lang række elevatorer, som hæver gulvet eller dele deraf. Der er fire lifter, der hver kan løfte 500 kilo og hæve de enkelte gulvdele med en hastighed af 90 centimeter i sekundet.

Det tog knap tre år at bygge dette teater, og siden premieren i oktober 1998 på "O" har mange millioner mennesker set forestillingen.

Cirque du Soleil

I 1984 dannede 20 gadeskuespillere Cirque du Soleil i Quebec i Canada. I dag omfatter organisationen 4.000 ansatte fra 40 lande - heraf over 1000 artister. Cirque du Soleils varmemærke er underholdning med artistiske shows i absolut topklasse.

Siden starten i 1984 har over 80 millioner mennesker i hele verden set et af organisationens 18 shows, der dels turner rundt i verden, dels vises ved faste forestillinger i Las Vegas, hvor der kører seks shows.

Cirque du Soleils hovedkontor med 1800 ansatte ligger i Montreal i Canada. Kendetegnet for alle Cirque du Soleils shows er en kombination af åndeløs akrobatik, stærk og inspirerende musik.

Senest ændret Torsdag, 19 maj 2016 10:52

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.