God mad på ferien i Phuket

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Der er mange måder at få sin mad på i Thailand. Der er mange måder at få sin mad på i Thailand. Foto: Aage Krogsdam.

THAILAND: Selvom det er sommer, så er en lang række bureauer allerede gang i salget af rejser til vinter, og en af de mest populære destinationer er stadigvæk Phuket i Thailand.

Phuket er et spændende rejsemål ikke mindst, når det gælder kulinariske oplevelser. Når du er på øen, kan det anbefales at prøve både det lokale og det internationale køkken.

På de fleste af de 4- og 5-stjernede hoteller har man udmærkede restauranter med internationale retter på menuen. Men det er ulige sjovere at gå på opdagelse i de små kystbyer på øen og falde ind på en af de mange spændende restauranter.

mad-thailand-ferie-rejserKaron Beach

Mange af hotellerne ligger op ad skråningerne i det kuperede og regnskovsfyldte terræn ved Kata og Karon Beach.

Overalt er her flotte palmer og en masse buske og farvestrålede planter og blomster – det smukke, grønne miljø, der omkranser hotelværelser, restauranter og svømmebassiner.
I de to små byer ligger der et hav af restauranter, hvor der dels serves lokale retter med masser af fisk, skaldyr, grøntsager, frugt og ris.

Billige drinks

Men også det internationale køkken er i top på en række restauranter, og begge køkkener er en kulinarisk oplevelse.

På flere af restauranterne er der dagligt happy hour med billige drinks, og ligeledes er der dansemusik på flere af stederne, og vi fandtda et par klare favoritter, hvor vi spiste flere gange.

fisk-frisk-is-madRestaurant Vitaporn

En af vores favoritter lå cirka 20 minutters gang fra vort hotel i nordlige retning og hedder Vitaporn. Her serveres traditionel Thailandsk mad samt nogle fantastisk australske oksebøffer.

Der er tale om en familierestaurant, og chefen er en kvinde som driver restauranten sammen med flere af hendes børn. Utroligt hyggelige og søde mennesker og med en fantastisk service og fremragende og frisklavet mad.

Mange gode restauranter

Et par andre restauranter, som kan anbefales i Karon/Katas bymidte er Two Chefs, Beach, Kampong Kata Hill og ikke mindst On the Beach.

I sidstnævnte restaurant sad vi og spiste på en terrasse lige ud til stranden, der lå fem eller seks meter under os. Vi spurgte tjeneren, hvordan restauranten var blevet ramt af tsunamien i 2004, og han fortalte, at vandet stod op til bardisken i bagenden af terrassen, men alle nåede at komme i sikkerhed.

ferie-rejse-thailand-strandUdsigt over bugten

Nu er der ingen spor af ødelæggelserne i 2004 hverken her eller andre steder i Kata/Karon.

Fra terrassen var der en fantastisk udsigt over bugten med Karon stranden, hvor de blå bølger rullede ind mod land, hvor de i havstokken blev brudt i hvidt skum.

Langs hele stranden vejer palmer ud over det hvide sand, der i dagtimerne er fyldt op med badegæster, hvor sprogenes mangfoldighed røber deres herkomst.

Levende bymiljø

Karon Beach, hvor vi boede i en uge, er der en næsten to kilometer lang strandpromenade, og langs stranden er der et sprudlende bymiljø.

De travle butiksejere forsøger hele tiden at lave en handel med dig, hvad enten det er i en tøjbutik, en souvenirbutik eller massage mod dårlig ryg, ømme muskler, ben, manicure med videre eller et tilbud om en god middag.

thailand-pool-ferie-rejserSkræddersyet habit

Der findes et utal af skrædderforretninger, hvor man for under 1000 kroner kan få syet en dejlig habit af høj kvalitet i kashmir uld, og det tager kun tre dage.

Men husk at prutte om prisen alle steder, det hører lige som med til kulturen her, og det er lidt af en sport, men man skal blot respektere deres måde at handle på, og det kan være ret fornøjeligt. Nogle gange får man en rigtig god handel og andre gange måske ikke, men som regel er både køber og sælger tilfreds.

Senest ændret Torsdag, 16 juni 2016 14:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.