×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 145

Ferie er en ørkenvandring på Anholt

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
 En ørkenvandring er et must – her på vej mod fyret. En ørkenvandring er et must – her på vej mod fyret. Foto: Jens Øster-Mortensen.

ØFERIE: Er man vild med ørken og jomfruhummere, er det ganske oplagt at besøge Anholt. Her er masser af plads, og den levende ø har mange aktiviteter klar til turisterne, så ferien bliver fuld af oplevelser.

At vandre igennem en dansk ørken kan kun lade sig gøre på Anholt. Selve oplevelsen er så unik, at man sagtens kan tage turen fra Anholt by til Fyret flere gange, mens man er på besøg på ørkenøen. Og det er let at komme til øen, for Anholt har færgeforbindelse fra Grenå med en hyggelig lille færge.

Ørkenen på Anholt

Ørkenen er konstant i forandring, og alt efter hvordan vejret og især skyerne arter sig, ændrer landskabet sig hele tiden, mens man vandrer.

Trænger man til en dukkert er der ikke langt til vandet, og man kan med fordel tage turen hjem langs stranden, og man ender automatisk på havnen, hvor der er liv og glade dage.

anholt-fisker-havn-fiskeskutterAt besøge Anholt er et must, hvis man er til danske øer, og bilen må man lade stå på fastlandet.

I stedet er jernhesten det, man skal bruge – kun på cykel får man nemlig det hele med, og når man handler ind i brugsen i Anholt by, er der altid nogen at snakke med.

Hummerdage på Anholt

Hver sommer er der en fiskekutter fra Bønnerup, der lander friskfangede jomfruhummere på kajen. På gartneriet midt på øen, kan man købe friske nye kartofler – og så behøver man faktisk ikke andet til aftensmaden.

I dagene 5.-7. juli er der hummerdage på øen, og her kan man på øens restauranter nyde diverse hummerretter, mens der er masser af aktiviteter på havnen.

For eksempel arrangerer øens børn konkurrencer i hønseskidning, og man kan tage imod gode fortællinger om sørøverkrige, der henvender sig til både børn og voksne.

anholt-rejser-friskfangetSorgløs ferie på øen

Men ellers er Anholt sorgløse dage ved stranden eller et besøg i den fine lille kirke, hvor der emmer af mange års historie på øen midt i Kattegat.

Et besøg på Anholt Museum kan anbefales, og her kan man fordybe sig i øens historie og måske slutte af med at nyde en kop kaffe på Anholt Kro.

Området ved Totten er forbeholdt landets største bestand af spættet sæl.

Med en kraftig kikkert, kan se sælerne dovne sig igennem sommeren, samtidig med at madpakken smager himmelsk i det smukke omgivelser. Man skal være opmærksom på at der er steder på stranden, hvor man ikke må færdes på grund af sælerne.

Turist på Anholt

Øens turistkontor formidler leje af sommerhuse, eller man kan indkvartere sig hos Tanja Bryder, som driver øens bed og breakfast med stil.

anholt-heste-hestepiger-pigerDet er i øvrigt ganske oplagt at feriere på øens campingplads, hvor man kan slå teltet op på grænsen mellem det dyrkede land og ørkenen.

Inden man atter drager mod fastlandet, skal man endelig huske at købe sig en bærefuld jomfruhummere og en god portion is – for så kan man nyde et ganske smagfuldt strejf af Anholt, når man atter er hjemme.

Senest ændret Torsdag, 30 juni 2016 11:41

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.