Hver sjette holder ferie uden kæresten

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
De fleste vil gerne holde ferie med kæresten, men mange oplever, at arbejdsgiveren siger nej. De fleste vil gerne holde ferie med kæresten, men mange oplever, at arbejdsgiveren siger nej. Foto: Deloitte.

ALENEFERIE: Mange oplever, at de på ferien igen for øjnene op for deres dejlige kæreste. En dejlig ferie er nemlig med til at genopfriske kærligheden, og der holdes i hånd, spises romantiske middage og dyrkes sex uden stress og tanke på hverdagen i baghovedet. Men hver sjette må holde ferie uden partneren, for cheferne siger ofte nej til ferieønsker.

Det er bestemt ikke sjovt at få nej til sine ønsker om ferie, og de fleste vil nødig undvære kæresten. Men sådan er virkeligheden for mange danskere, fordi ferien skal koordineres med ens kolleger og chefer.

Forskudt ferie

En undersøgelse, som er foretaget for Deloitte, viser at 14 procent må holde ferien forskudt, og hele fire procent ser slet ikke deres bedre halvdel i ferien.

- Hvis der er noget, der virkelig kan bringe sindene i kog, så er det ferieplanlægning på jobbet. Ikke bare skal man få vagtplanen til at gå op. Man skal også tage hensyn til folks personlige ønsker og familiemæssige situation. Det er et kæmpemæssigt puslespil, der aldrig helt går op, siger partner i Deloitte Peter Mølkjær.

For 59 procent af danskerne, de er i job, er det arbejdsgiveren, der bestemmer, hvornår ferien kan holde.

- Selvfølgelig er der job, hvor det er givet, at man holder ferie i bestemte uger, fx på grund af skoleferie eller hvis arbejdspladsen i en periode er lukket. De fleste steder handler det dog om, at man er nødt til at sikre en vis bemanding for at få tingene til at køre. Det gælder typisk på fabrikker, i sundhedsvæsenet samt i detailhandlen og restaurationsbranchen. Her kan man ikke uden videre lukke ned, siger Peter Mølkjær.

Nej til ferie

Mange medarbejdere må således bare acceptere, at hele eller dele af ferieønskerne bliver afvist med et nej.

- I år siger 28 procent, at de ikke fik deres ønsker opfyldt. Det er en irriterende situation. Det kan nemt skabe brok i krogene og manglende motivation, siger Peter Mølkjær.

Arbejdsgivere gør dog klogt i at strække sig langt for at efterkomme medarbejdernes ønsker, for det er ødelæggende for motivationen og lysten til at give den en skalle, når arbejdet genoptages efter ferien. Især, hvis man slet ikke har set sin partner.

- Mere end hver sjette medarbejder må i år holde ferie forskudt af deres partner, og der er folk, som ikke får set deres partner overhovedet. Det er naturligvis vildt frustrerende, men sådan er vilkårene på arbejdsmarkedet. Der skal mad på bordet, og så må jobbet komme først.

Undersøgelsen viser også, at flere kvinder end mænd må følge arbejdspladsens anvisning af ferien, hvilket skyldes den store overvægt af kvinder, der arbejder i sundhedsvæsnet.

I rejsebranchen ser man da også flere og flere tilbud om alene-rejser, der netop appellerer til personer, der holder alene-ferie eller til singler. Deloittes Sommerferieanalyse 2016 er gennemført af Epinion.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.