Syv vidunderlige vandreruter i Irland

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et hvil under vandreturen i Irland giver mulighed for eftertanke. Et hvil under vandreturen i Irland giver mulighed for eftertanke. Foto: Tourism Ireland.

DEN GRØNNE Ø: De grønne landskaber, flokke af får, stendiger og betagende kyster er Irlands varemærke. Den allerbedste måde at få det hele ind under huden og opleve det autentiske Irland er ved at vandre rundt, som irerne selv har gjort det i årtusinder. Læs om syv af de bedste ruter i det skønne land.

National Geographic skriver, at Irland er en af de fem bedste vandredestinationer i verden. Intet mindre.

Syv vandreruter i Irland

Irland har da også nogle af de smukkeste udsigter fra ruterne, der gennemtrævler de skønne, grønne og meget frodige landskaber. Her følger syv fantastiske ruter.

irland-bakke-dal-blomster-frodigThe Burren Way

Det lidt sære navn Burren stammer fra det irske "bhoireann"', som betyder et stenlandskab eller et landskab med mange sten. Det er en passende beskrivelse for denne rute, der løber gennem de sølvskinnende sletter, der er dækket af kalksten.

Et landskab som dette er unikt og ses ikke andre steder. Under jorden løber der tilmed floder i et gådefuldt spindelvæv af huler. Over jorden vokser specielle planter fra Alperne, Middelhavet og Arktis - side om side.

The Dingle Way

Vil man gå langt, så prøv den 180 kilometer lange Dingle Way. Ruten er en historisk rejse ned gennem levn fra Irlands historie. Man kommer forbi stenkirker fra det 6.-9.århundrede, megalitiske gravstene, bikubehytter og de såkaldte high crosses (høje keltiske kors).

Det er en mindeværdig vandretur med udsigt ud over forrevne bjerge, smukke hvide sandstrande og det majestætiske Atlanterhav.

irland-vandrer-vandrerute-vandrestiThe Wicklow Way

Hvis man i forvejen holder sin ferie i Dublin, så prøv vandreruten The Wicklow Way, der løber igennem Wicklow-bjergene og helt ind til Dublins forstæder.

Ruten er en rigtig god måde at få et indtryk af Irlands smukke landskaber på.

De spektakulære bjerg og frodige dale giver et godt indtryk af Irland og så er Wicklow kendt som "Irlands have".

The Antrim Hills Trail

Ved den smukke kystlinje ved Antrim finder vandreren seværdigheder som Giant's Causeway, ruinerne efter Dunluce Castle og en enorm fiskerkoloni ved øen Rathlin.

Det er en speciel ruter, der løber mellem Glens of Antrim, over marker og hedelandskaber fra den historiske landsby Glenarm til den enlige vulkanske formation, bjerget Slemish.

The Beara Way

Er man til en stille rute, der giver plads til eftertænksomhed, så er The Beara Way et godt valg.

Hele vandreruten strækker sig over 193 kilometer og går gennem bølgende bakker, forbi forladte kobberminer ad gamle moseveje. Af og til går vandreruten helt ud til den dramatiske klippekyst – perfekt til en vandreferie.

irland-kyst-klippeThe Western Way

Et vildt og vidunderligt sted er The Western Way. Her finder man nogle af de flotteste landskaber, som Irland kan byde på.

Grå kvarts-toppe glitrer små søer og over moser – og det er disse dramatiske landskaber, der har inspireret forfattere som William og Yeats Oscar Wilde.

The Glen of Aherlow Trail

Mellem Slievenamuck-bakkerne og Galtee-bjergene ligger The Glen of Aherlow Trail godt gemt. Den byder på alt fra vandringer langs grønne flodbredder til højtliggende stier gennem bjergene.

Det er en fantastisk smukt landskab med skovklædte småbjerge, bjergbække, bjergsøer og åben hede.

irland-mose-vandrerute-trekkingVandreferie i Irland

Alle ruter har således deres helt eget præg, og det svære er at vælge, hvilken eller hvilke ruter man skal tage på sin ferie.

Mange rejse dog også til Irland flere gange, for vandreferie trækker mere end en gang. Generelt er der overalt i Europa en stærkt stigende interesse for trekking og vandreferie måske fordi det lever op til vore dages søgen efter individualitet, spiritualitet og sund livsstil.

Her kan du læse mere om vandreruter og vandrestier i Irland.

Generelt om ferie og rejser til Irland.

Senest ændret Søndag, 10 juli 2016 10:17

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.