Action i Tysklands nordlige bjerge

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Harzen har masser af gode tilbud til de aktive feriegæster. Harzen har masser af gode tilbud til de aktive feriegæster. Foto: Ferie-Niedersachsen.dk.

AKTIV LEG OG FERIE: Ikke langt fra Danmark i Niedersachsen ligger Tysklands nordligste bjergområde. Det lokker mange danskere til, fordi det er i passende afstand for kør-selv-ferie og MTB-entusiaster, trekkere og naturelskere er vilde med det.

Sund livsstil og god motion kan man få i Niedersachsen, hvor den aktive sommerferie er det foretrukne valg. Frisk luft og masser af motion kan vi lide. Undersøgelser viser, at hver femte danske turis vil træne på ferien og formiddagsluren er skiftet ud med formiddagsturen på cykel eller til fods.

harzen-niedersachsen-hoejde-tovSkønne Harzen

Harzen er en af i alt 14 tyske nationalparker. Området har alt, hvad man kan ønske sig, hvis man er den aktive type. Natur, oplevelser og sport er Harzens kendetegn om sommeren. Bjergene danner et flot bagtæppe til aktiviteterne.

Bjergene er også med til at sportsfolk og motionisterne får pulsen op. Terrænet er perfekt til udfordrende mountainbike-tracks, og bjergområdet byder på utallige sportslige udfordringer, uanset om man er til canyoning, vandring eller MTB.

Vind et weekendophold i Harzen

For at sætte fokus på Harzen har den tyske delstat Niedersachsen lanceret en konkurrence, hvor man kan vinde en action weekend i september og dermed forlænge sommeren med et adrenalinsus.

To heldige danskere kan vinde en tempofyldt tur til Harzen, og en deltagelse i Niedersachsen Action Challenge. Der er tale om en sportsferie med canyoning, skyrope, MTB, monsterrollers og meget mere. Rejsen er den 10.-12. september 2016, og man kan deltage i konkurrencen her: www.ferie-niedersachsen.dk.

Oplev Harzen

Harzen har da også mere at byde på en vinterferier og gåture om sommeren.

Prøv for eksempel oplevelsesture i Goetheweg og Hexenstieg. Her er hemmelighedsfulde højmoser, sagnomspundne skove og naturlige vandløb.

harzen-niedersachsen-bjerg-landskab-skov-ferie-rejserHvis man er til cykler, men ikke er til det vilde, men til det magelige - så er en el-cykel lige sagen. Man kan også gå på trekking og vandre stille ud i skovene. Faktisk så er der mere end 200 kilometer vandrestier i Harzen.

Hvis man ikke lider af højdeskræk så er Wurmbergseilbahn, der er Nordtysklands længste svævebane, lige sagen.

For de jordnære er Lüneburger Heide, der er Tysklands største hedelandskab, nok et bedre forslag. Blomsterne har på heden et violet skær, der giver gåturen et helt specielt præg.

Harzen er undervurderet, men dem, der har opdaget området, kommer tilbage igen og igen.

Senest ændret Mandag, 22 august 2016 10:57

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.