Guide til brug af internet på rejsen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Internettet har vidt forskellig hastighed i de forskellige lande. Internettet har vidt forskellig hastighed i de forskellige lande. Foto: Unplash.

ONLINE PÅ FERIEN: Flere og flere vælger at tage arbejdet med på ferien. Det lyder måske ikke særlig tiltalende at skulle arbejde, når man holder fri, men for mange begynder fritid og arbejde at flyde sammen. Et stigende antal job kan nemlig klares, blot man har en internetforbindelse og en computer.

Mange kontorjobs kan efterhånden udføres hjemmefra eller fra en anden valgfri destination. I dette indlæg vil vi se på, hvor i verden der kan forventes en stabil internetforbindelse, så der kan foretages videoopkald, oprettes forbindelse til fjernskrivebord og i det hele taget opnås et stabilt og hurtig internet.

Vi vil også se på, hvilke sikkerhedsmæssige foranstaltninger, man bør være opmærksom på, når man tager arbejdet med på farten.

internet-hastighederMange lande opgraderer nettet

Der er sket utrolig meget på dette område indenfor de seneste fem til ti år. I dag kan du vælge at rejse til en lang række forskellige destinationer i hele verden, hvor nettet er godt. Især Asien har markeret sig på verdenskortet i forhold til internethastighed.

På dette verdens kort fra netkablet.dk, kan du se de forskellige internethastigheder markeret med forskellig farve:

Hvis du blot skal tjekke e-mail og nyheder, og ellers kan bruge mobiltelefonen til tale, kan du også fint rejse til de områder, der er markeret med grønt.

Det er for eksempel lande i Afrika som Kenya og Nigeria, som til manges overraskelse har nedgravet fibernet i mange af de større byder som Abuja, Mombasa og Nairobi.

Med internet-hastigheder på 2 til 7 Mbit vil du stadig oplevet stabilt internet, men det vil ikke være optimalt at benytte nettjenester som eksempelvis Netflix eller Skype.

I Danmark har vi en af verdens hurtigste internetforbindelser, og det skal man tage i betragtning, når man rejser ud i verden. Vi har en gennemsnitlig download hastighed på omkring 15 til 20 Mbit, men der kræves ikke mere end 5 til 7 Mbit, for at foretage stabile videoopkald og oprette forbindelse til fjernskrivebord.

Det betyder, at du uden bekymring kan rejse i det meste af Asien, Nordamerika og naturligvis Europa, men samtidig skal indstille dig på, at hastigheden sænkes noget, så snart du krydser den danske grænse.

5 Tips om internetsikkerhed på rejsen

Sikkerhed er naturligvis et andet issue, som man også skal tage med i sine overvejelser. Sørg for at skærpe sikkerhedsindstillingerne på din computer, inden du tager ud på rejse.

Her er fem råd, du bør følge, så du undgår, at din identitet, personlige oplysninger og firmarelaterede data bliver stjålet på rejsen. Det kræver lidt højere sikkerhed, end når du sidder på din hjemmearbejdspladser, og det kan virke irriterende at skulle logge ind og ud lidt oftere, men det er godt givet ud i forhold til at sikre dine data.

#1 Sørg for at skærmen låser efter få minutter, så du minimerer risikoen for at andre bruger dine data.

#2 Husk at ændre din adgangskode til login, så det indeholder specialtegn.

#3 Opdater til den seneste version af styresystemet, så du har de nyeste sikkerhedsopdateringer.

#4 Deaktiver fildelingsprogrammer, så andre på samme netværk ikke kan se din computer.

#5 undgå at logge ind på netbank og andre personfølsomme sider fra offentlige computere.

Hvis du tager dig disse forholdsregler, kan du med ro i sindet tage arbejdet med verden rundt. God tur.

Senest ændret Onsdag, 10 august 2016 08:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.