Spies' flyselskab hjælper i nøden

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Spies' flyselskab henter strandede danskere hjem. Spies' flyselskab henter strandede danskere hjem. Foto: Spies Rejser.

HJÆLP: Det er i nøden, man skal kende sine venner - så mange må kende Spies som et hjælpsomt selskab.

For når danske ferierejsende kommer i klemme i udlandet på grund af naturkatastrofer, politiske uroligheder eller konkurser, er der nærmest tradition for, at Nordens største passagerfly fra Spies' eget flyselskab, en Airbus 330-300, sendes af sted for at hjælpe de nødstedte hjem.

Det sker igen på mandag, hvor flyet fra Thomas Cook Airlines Scandinavia kort før middag lander i Antalya i Tyrkiet for på én gang at hente omkrin 400 konkursramte gæster fra Scanway/Tyrkieteksperten.
Halvdelen af gæsterne bliver mandag eftermiddag sat af i Billund (kl. 16) og den anden halvdel i København (kl. 17.30).

- Spies bruger ofte A330-flyet til flyvninger til Thailand, men ellers er flyet for stort til det danske marked. Derfor hentes det fra Stockholm til Tyrkiet. Senest viste flyet sit værd i august, hvor det hentede over 400 gæster og guider fra en række rejsearrangører fra det politisk urolige Egypten, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Det store fly fungerede første gang som evakueringsfly for danske rejsearrangører efter tsunamien i 2004, hvor det allerede samme dag, som tsunamien ramte øen, landede i Phuket lufthavn og fik de første danskere evakueret.

Han glæder sig over, at danske rejsearrangører kan hjælpe hinanden og dermed danskerne, når noget uventet sker.

- Vores Airbus-fly har en passagerkapacitet, der svarer til tre almindelige passagerfly. I sommersæsonen råder vi over tre fly af denne type, men i denne situation har det kun været nødvendigt at sende et fly af sted for at hente over 30 procent af de konkursramte gæster, siger Torben Andesen.

 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.