Den skjulte ø

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Dansk Vestindien er 100 % Caribien. Dansk Vestindien er 100 % Caribien. Foto: Atlantic Link.

CARIBIEN: I 1996 blev der føjet en fjerde ø til det oprindelige Dansk Vestindien. US Virgin Islands består ud over de tre øer St. Thomas, St. Croix og St. Jan (John) i dag også af Water Island.

danskvest2Water Island har under 200 indbyggere, så hvis man søger ro og atmosfære, er øen det helt rigtige sted at opleve den vidunderlig caribiske natur. Water Island har altid været lidt af en "skjult ø", for allerede for århundreder siden blev den brugt af pirater som pitstop, hvor de fyldte vand op i reserverne fra øens mange kilder. Selvom øen er den nyeste ø i øgruppen, så er den geologisk den ældste ø – opstået på grund af vulkansk aktivitet.
Øen har en alsidig natur, og på den sydøstlige del finder man eksempelvis klipper, der af de lokale kaldes Water Islands "Mount Rushmore".

Water Islands historie adskiller sig afgørende fra de øvrige øers. Plantagerne her var nemlig ejede af en gruppe af farvede frie mænd. Ruinerne af disse plantager findes stadig på øen, og der er mange muligheder for interessante vandreture.

Færge fra St. Thomas
Water Island nås bedst med færgen fra St. Thomas, der har plads til 25 personer. Det er en sejltur på kun ti minutter, og det er en oplagt dagstur, hvor man kan komme rundt med cykel vandre eller blot finde fred og ro på stranden.

Det er vigtigt, at man selv medbringer proviant, da der ikke er nogen supermarkeder på øen. Man kan dog købe enkelte varer i madboderne på stranden. Water Island har heller ingen busser eller taxier, men man kan leje cykler og golfbiler.

Den meste populære strand på den fire kilometer lange og halvanden kilometer brede ø er Honeymoon Beach. Det er en børnevenlig strand med krystalklart vand og eksotiske palmer. Det her er Bountyland – 100 procent Caribien. Mange af de turister, der vælger en lille udflugt til Water Island, udforsker også vandet omkring øen og Honeymoon Beach. Her er søpindsvin, søanemoner og fiskestimer i alle farver. Læs mere om skønne Honeymoon Beach her.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.