Roadtrip i USA

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Et roadtrip i USA er den store drøm for mange. Et roadtrip i USA er den store drøm for mange. Foto: Atlantic Link.

OREGON: Mange drømmer om at sætte sig bag rattet i en amerikanerbil og drøne ud på eventyr i det store land.

Oregon er et af de steder, hvor den perfekte tur ud i mulighedernes land kan gennemføres - med de største oplevelser som belønning.

Rejsemagasinet Condé Nast Traveler har da også netop udnævnt Oregons kystlinje som USA's bedste sted for et roadtrip.

Pacific Coast Scenic Byway langs Highway 101 fra delstatens nordlige grænse mod Washington til den californiske grænse i syd, er således stedet, hvis man vil opleve drømmen.
Ruten er 584 kilometer lang og har spektakulære naturoplevelser til de rejsende. Her finder man små skjulte sandstrande, rå og meget dramatiske klippeformationer og små fiskerlandsbyer.

- Pacific Coast Scenic Byway er indbegrebet af et roadtrip. Der venter eventyr om ethvert hjørne på Highway 101 – det er bare at kaste sig ud i det, siger Karin Gert Nielsen, Managing Director for Travel Oregon i Skandinavien og Finland.

Fascinerende oplevelser
Langs med ruten er eksempelvis hele ni historiske og meget smukke fyrtårn. De har stået der siden 1800-tallet og guidet søfolk i al slags vejr. Det mest er Heceta Head Lights. Fyrtårnet blev opført i 1894 og Keeper's House ved siden af fungerer som bed and breakfast. Her kan man bo og opleve livet som fyrmester.

I den nordligste del af staten ligger Astoria med sine 9000 indbyggere. Det var den første europæiske by vest for Rocky Mountains, og byen har et stærkt skandinavisk præg.
Sea Lion Caves ved Florence er USA's absolut største havgrotte, og stedet er et privatejet naturreservat. Via en elevator kan man komme 60 meter ned i grotten og helt tæt på søløver, der leger, spiser og sover på klipperne.

Er man på roadtrip mellem november og juni, så er der fine muligheder for at se en gråhval. De sømmer forbi Oregons kyst på vej til eller fra Mexico.

De enorme havpattedyr vejer op til 40 ton. 29 steder langs med kysten fortæller guider om hvalerne, og mange steder er der også mulighed for at tage på hvalsafari med en båd.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.