Vandring ad ukendt inkasti i Peru

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)
En næsten hemmelig inkasti giver fantastiske muligehder for spændende vandring. En næsten hemmelig inkasti giver fantastiske muligehder for spændende vandring. Foto: Eventryliv.dk.

INKARIGET: I Peru kan man stadig blive overrasket over inkaernes hemmeligheder - en næsten ukendt inkasti er nu åbnet for vandreglade turister.

bjerge-inka-peruDen meget lidt kendte sti fører videre til Choquequirau og videre gennem de fantastiske Andesbjerge med deres klare luft og fortryllende udsigtspunkter.

En tur ad stien vil typisk tage omkring syv dage til fods. Hvis man er mere mageligt anlagt, så kan man gøre det på hesteryg eller muldyr til de allersværeste passager.

Ukendt område

Men der er stadig meget få turister, der endnu har opdaget muligheden for at få en unik naturoplevelse i denne del af Andesbjergene, hvor inkaerne holdt ud længe.

De lokale bønder hævder faktisk, at de sidste inkabørn blev født netop her, og det understøttes af, at Choquequirau betyder "vugge af guld" på inkasproget.

- Man gennemfører turen med lokale og meget dygtige bjergførere, der sørger for en rejse med masser af kultur og natur. Vandringen slutter i den berømte by Machu Picchu og inkaernes hovedstad Cusco, fortæller Calle Granholm.

Calle Granholm er indehaver af virksomheden Eventyrliv.dk, og han har vandret ad stort set alle stier ved Choquequirau.

bro-slugt-inka-peru- Jeg er gået i partnerskab med områdets absolut mest erfarne bjergguide Enrique Peña, og når man arbejder og vandrer så meget sammen, så lærer man hinanden godt at kende, så jeg er blevet gudfar for Enriques børn, siger Calle Granholm.

Calle Granholm og Eventyrliv.dk laver på 11. år rejser til Peru, hvor kernen er, at deltagerne kommer tæt på lokalbefolkningen og ind i områder, de ikke selv ville kunne nå. Næste rejse til Peru er i september.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.