Valentines Dag på et irsk slot

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
I 2002 giftede sir Paul McCartney sig med Heather Mills på Castle Leslie i slottets kirke. I 2002 giftede sir Paul McCartney sig med Heather Mills på Castle Leslie i slottets kirke. Foto: Tourism Ireland.

KÆRLIGHED: Irland er som skabt for de håbløse romantikere. De grønne enge, de smukke slotte, rislende bække - ja, man ser næsten for sig en smuk kvinde løbe mod en flot fyr, der svinger hende i sine arme.

Hvorfor ikke opleve det hele selv og tage på slotsferie i det skønne, grønne Irland.

Irland er kærlighedens land og Sankt Valentins hjerte er da også stedet til hvile på den grønne ø - alt andet ville da også være forkert.

Syv romantiske slotte

De meget romantiske slotte er oplagt tilflugtssteder for kærlighedsfugle, der vil nyde hinandens selskab, men samtidig møde andre mennesker.

En Sankt Valentins weekend på kærlighedens ø er som skabt til et frieri, en forsoning eller bare en hyldest til kærligheden.

Det kan være svært at vælge det helt rigtige slot for den perfekte ferie, men her kommer Fritidsmagasinets bud på de syv, der helt sikkert vil gøre dig og din partner glad.

castle-leslie-slot-irland-stueCastle Leslie

I 2002 giftede sir Paul McCartney sig med Heather Mills på Castle Leslie i slottets kirke.

Efterfølgende holdt parret en fest for hel 300 gæster. Brylluppet var ellers en velbevaret hemmelighed indtil den lidt excentriske sir Jack Leslie kom til at afsløre det. På direkte tv sagde han: "Det er på tirsdag, men det er en hemmelighed".

Lough Eske Castle

Fra alle de fire store herskabssuiter er der privat adgang til det enorme og meget imponerende slotstårn.

Lough Eske Castle er et enestående slot, hvor Sarah Jessica Parker for nylig spiste middag i slottes restaurant. Naturligvis ikke alene, men med sin mand Matthew Broderick. Jo, kærligheden blomstrer på de irske slotte.

Clontarf Castle

Dublins historie er uløseligt forbundet med Clontarf Castle.

Slottet ligger meget tæt på det sted, hvor den irske overkonge Brian Boru i Slaget ved Clontarf i 1014 endegyldigt smed vikingerne ud af Irland.

Det var selvfølgelig ikke så pænt af dem, men vi har tilgivet dem og vender nu tilbage som kærestepar.

Det ses stadig tydeligt, at slottet har været en del af den forsvarsring, der blev bygget rundt om Dublin i de urolige århundreder.

bellingham-castle-slot-irlandBellingham Castle

For 110 år siden - i 1905 - var brylluppet, der stod mellem den 4. markis af Bute, John Crichton-Stuart, og Augusta Mary Monica Bellingham, årets superbegivenhed i det irske high society.

Hele verden fra Californien til New Zealand var fascineret af den kæmpe bryllupsfest, der fandt sted på det romantiske Bellingham Castle. Den luksuriøse atmosfære på Bellingham Castle er benzin på kærlighedsbålet.

Lough Rynn Castle

Ved Lough Rynn ligger slottet af samme navn. Det er placeret midt i et landskab af gamle skove, frodige, grønne enge og historiske seværdigheder og kulturarv.

Det er et ualmindeligt charmerende slot, ja, faktisk en perle med en 500 år gammel historie bag.

Faktisk er der betydeligt ældre beviser for menneskelig aktivitet på slottet. I slotshaven står en megalit fra bronzealderen, der kaldes "Druidens alter"!

Lough Rynn Castle er for nylig blevet gennemgribende restaureret og moderniseret og forvandlet til et luksushotel af højeste klasse.

kilronan-slot-irlandKilronan Castle

Få irske slotsejendomme kan prale af at have kongelige rødder, men det kan Kilronan Castle.

Slottet og omgivelserne er nu restaureret og omdannet til et eksklusivt luksushotel.

Slottes restaurant, Douglas Hyde, serverer udsøgt mad og er blevet præmieret med to rosetter af foreningen Automobile Association.

Castle Oliver

Den røde sandsten er karakteristisk for området, og naturligvis var det også det byggematerialerne af Castle Oliver i sin tid valgte. Slottet er som taget ud af et rigtigt irsk eventyr med sine mange spir og tårne.

I 2014 tog Kim Kardashian og Kanye West på bryllupsrejse hertil efter deres ekstremt glamourøse og luksuriøse bryllup i Italien.

De mange gode muligheder i Irland for slotsferie gør det naturligvis svært at vælge det helt rigtige. For kærligheden leger man ikke med. Det bedste råd er derfor at tjekke slottene på nettet og vælge med omhu. Din partner vil elske dig for det!

Senest ændret Onsdag, 04 februar 2015 19:52

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.