Togtur gennem Canadas natur

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Canadas mange og meget store søer er spejlklare. Canadas mange og meget store søer er spejlklare. Foto: Aage Krogsdam.

CANADA: I De canadiske Rocky Mountains møder man noget af den mest flotte natur i verden, og det glæder ens øjne.

Bjerge, sneklædte bjergtoppe, gletsjere, grønne søer, brusende elve og floder, frodige dale og skove, og masser af vilde dyr, som man kommer tæt på.

Alt dette kan man opleve, hvis man tager en af de fire-fem forskellige togrejser med det luksuriøse Rocky Mountaineer-tog gennem det vestlig Canada og ikke mindst gennem de to verdenskendte nationalparker Jasper og Banff.

Jernbanen fra 1880erne

På togrejsen gennem den spektakulære natur og vildmark kører toget på de spor, der blev bygget af jernbanearbejdere i 1880'erne med det formål at forbinde Østcanada med Vestcanada – en togrejse på næsten 8000 km.

Takket være dem kan man i dag nyde et af verdens mest uberørte bjerglandskaber gennem store panoramavinduer fra sit behagelige togsæde.

Med lidt held kan man spotte blandt andet grizzlybjørne, sortbjørne og ørne, samt kronvildt, bjerggeder, ulve, rensdyr og elge.

bjoern-canada-naturBanff og Jasper Nationalparker

De to store nationalparker Banff og Jasper med byerne af samme navn, er flere af togrejsernes højdepunkter. Du kan vælge at leje en bil og køre den 280 km lange vej gennem de to parker, der tilsammen er større end sjælland med udgangspunkt i byen Banff.

Denne by er nabo til det legendariske hotel Fairmount Hotels & Ressort, bygget i 1888 af direktøren for Canadian Pacific Railway William Cornelius Van Horn.

Jernbanen var i 1886 kommet til området og direktøren blev selv så overvældet af naturen, at han udtalte: Naturen kan ikke flyttes.

"Da vi ikke kan eksportere naturen her, bliver vi nødt til at importere turisterne hertil". Det blev starten på et turistprojekt med anlæggelse af Nationalparken og udbygningen af byen Banff.

Byen har fået sit navn efter formanden for det selv samme jernbaneselskab, Georg Stephen Han udvandrede i 1800-tallet til Canada fra Banffshire i Skotland og senere blev byen så opkaldt efter hans fødeby i forkortet form.

Banff ligger i dalen, hvor floden Bow løber igennem omgivet af snedækkede bjergtinder, flotte søer, brusende elve og en fortryllende vildmark med masser af vilde dyr.

Icefield Parkway

Fra Banff er det oplagt at leje en bil og køre nord på ad The Icefield Parkway med mere end 100 toppe på over 3000 meter.

Starter man turen nord på meget tidligt om morgenen, er det en god idé at køre de første 30-40 km mod Lake Louis ad den gamle landevej, der ganske vist ikke er så bred, som hovedvejen.

Til gengæld kommer man tæt på naturen, og her tidlig om morgen er det muligt at opleve, kronvildt, elge, bjerggeder og bjørne med unger. De græsser som regel alle nær ved vejen.

canada-vandfald-rejse-ferieMaligne Lake

Med udgangspunkt i Jasper er en tur til Maligne Lake et must. På søen, der ligger cirka 40 km fra Jasper, kan du sejle på den irgrønne sø ud til Spirit Island.

Her fortælles legenden om et ulykkeligt kærlighedsforhold mellem to unge fra to forskellige indfødte stammer.

Søen ligger omgivet af høje sneklædte bjerge og med masser af små gletsjertunger.

Mount Robson

En anden af selskabet togture går netop fra Vancouver til Jasper. På turen passeres blandt andet det smukke og højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains, det knap 4000 meter høje Mount Robson.

Der er tale om en tre dages tur, som går gennem et varieret landskab fra de tempererede regnskove i British Columbia til det ørkenlignende landskab ved Fraser Canyon og prærien omkring Cariboo, hvor guldfeberen rasede i 1860'erne. Rejsen slutter i bjergbyen Jasper.

Seattle til Vancouver

Den nyeste rute i Rocky Mountaineer-familien forbinder Seattle i Washington med Vancouver og dernæst de canadiske Rocky Mountains. Den første del af sporet følger den smukke stillehavskyst.

Er du heldig kan du se spækhuggere i jagt på delfiner og søløver flere steder langs kysten.

Togtur for alle

Rocky Mountaineer har 45 forskellige pakkerejser med tre passagerklasser, gold, silver og red. På alle turene kan du også få en kulinarisk oplevelse ombord, mens du kører gennem den vilde natur. Der er således mulighed for dig at finde netop en tur, der passer til dit behov og budget.

Se mere på www.rockymountaineer.com og www.Atlanticlink.net.

Senest ændret Mandag, 07 september 2015 18:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.