Ferie med børnene i Sydsverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sydsverige har en række gode tilbud til danske børnefamilier på ferie. Sydsverige har en række gode tilbud til danske børnefamilier på ferie. Foto: VisitSweden.

AKTIVITETER I SOMMERLANDET: Danskerne kan godt lide at holde ferie i den sydlige del af Sverige især i Skåne, Halland, Blekinge og Småland. Og svenskerne kan godt lide danske turister, og i denne sommer gør de meget ud af at tiltrække nærturisterne. Især børnene er der fokus på i den sydlige del af Sverige.

Nedenfor fortæller vi i vilkårlig rækkefølge om nogle af de mange muligheder for børnefamiliernes aktiviteter.

Svævebane i Växjö

En svævebane med overnatning i trætoppe (skycamping) er gjort klar til børnene i Växjö. Midt i de dybe, smålandske skove ligger Little Rock Lake Zipline. Svævebanen i trætoppene er den længste af sin art i Nordeuropa, og frem mod denne sommer er eksempelvis Kamikaze-banen forlænget med henholdsvis 388 meter og 211 meter.

Besøgende får med andre ord serveret et fugleperspektiv fra Kamikaze-banen, som er designet til de meget modige, da der opnås en tophastighed på 75 kilometer i timen. De yngre børn vil nok finde den grøn-blå bane, som er blevet forbedret, rigtig sjov. Her kommer man op i en max-højde på 20 meter.

Tør man ikke "zippe", men kan man lide gode udsigter, tilbyder Little Rock Zipline et udkigstårn i 17 meters højde med en spektakulær udsigt.

BounceCamp i Varberg

Og i Varberg finder du en stor trampolin-park BounceCamp, hvor både familier og klubber er velkomne. I utroligt mange haver i Danmark er der trampoliner. Derfor er dette springredskab meget populært.

Det har BounceCamp i Varberg i Halland taget konsekvensen af og byder op til hop, flikflaks og saltoer i en trampolin-park med et hav af trampoliner og skumgrave, som giver en blød landing i bløde skumpuder.

Legestedet henvender sig især til børn og unge, der ønsker at træne hop og tricks, men også til gymnastikforeninger, klubber, skateboardere, slopestyle skiløbere og snowboardere samt til parkour-udøvere. Der bliver også arrangeret træningslejre i sommerferien.

Frode Får i Skåne

For de yngste bliver der ekstra sjovt i Skånes Djurpark, hvor den populære figur Frode Får flytter fra England til netop dyreparken i Skåne med egen bondegård. Mange af børnene kender Frode Får fra TV programmet Ramasjang.

I Djurparken får han for første gang sit helt eget land i den virkelige verden, hvor der på 20.000 kvadratmeter er god plads til ham sammen med de andre får og hunden Blitzer. Desuden kan børnene kører traktor ad en 250 meter lang traktorbane.

Frode Får, vennerne og Blitzer er kendt for mange finurlige oplevelser, som både børn og voksne kan få glæde af ved et besøg i parken. Frode Får åbner den 18. juni.

Skånes Djurpark er øvrigt den største i verden, hvad gælder nordiske dyr. Her finder ud blandt andet vildsvin, elge, bjørne, gråsæler og husdyr af gamle nordiske racer. Parken har mere end 85 forskellige arter.

Göta-kanalen

Udover disse aktivitetsmuligheder bliver det også muligt for børn og voksne at tage på krebsefangst i måneskin med trillebør og lommelygter ved Göta-kanalen i Vestsverige.
Og i Halmstad kan man prøve kræfter med ekstremsport i det nye Fremover med parkour, freejumping og tricking.

Vil man ud at sejle og besøge den dejlige ø Gotland, så genindsættes Gotlandsbåtan i sommer fra Västervik. På sejlturen bliver det muligt for både børn og voksne at følge med i, hvordan kaptajnen sejler sit skib.

Og i Göteborg åbnes en regnskov, hvor eksotiske planter og dyr kan opleves, så for børnefamilier, der vil have ferie og sjov, er Sydsverige en oplagt destination i år.

Senest ændret Lørdag, 21 maj 2016 06:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.