Rejs til Barcelona på aktiv ferie

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En ferie i Barcelona er en skøn kombination af strandferie og storbyferie. En ferie i Barcelona er en skøn kombination af strandferie og storbyferie. Foto: Van Ort.

KULTUR: Det kommer næppe som et chok for nogen, at Barcelona er et ferieparadis. Byen er kendt for sit fodboldhold, den ufærdige kirke, solen og de dejligste sandstrande og har aktiviteter for alt, hvad hjertet kan begære.

Mens Camp Nou må være på listen over ting, der skal opleves for enhver fodboldfanatiker, så er der så utrolig meget andet at komme efter i Barcelona. På ferien skal du selvfølgelig forbi stranden og få lidt sol, men lad være med at blive liggende for længe, i så fald vil du nemlig gå glip af alle de dejlige ting som Barcelona ellers har at tilbyde.

la-sagrada-familia-barcelona-ferie-rejserBesøg i La Sagrada Familia

Barcelona er en by, der emmer af historie og store monumentale bygningsværker som La Sagrada Familia. Der mest af alt er kendt fra at være kirken, der aldrig blev færdig. På trods af at byggeriet startede i 1882, forventes den ikke færdig før 2026. Hvert af de tolv tårne er 100 meter høje, og udsigten fra det 180 meter høje spir er fantastisk, men som man kan læse på Barcelona.dk, så er det dog ikke for folk med klaustrofobi eller højdeskræk.

Det er faktisk et mindre mirakel, at La Sagrade de Familia stadig står efter alle disse år under konstruktion. Ifølge Travelbird var kirken ved at brænde ned under borgerkrigen i Spanien i 1936, hvor en gruppe anarkister satte ild til den. Ilden blev dog slukket i tide til at rede det meste af kirken, men forlængede altså processen yderligere på den allerede langsommelige affære.

Blandt monumenterne skal Casa Batllo også nævnes. Designet af Antoni Gaudí og opført i 1887, men gennem tiden restaureret ad flere omgange. Bygningen er unik af udseende og er et besøg værd.

God mad og nydelse

Udover at være en historisk by så er Barcelona også en af de førende byer i verden inden for kulinariske oplevelser. Byen byder på et utal af cafeer og restauranter indenfor et væld af madkulturer.

Det spanske køkken har meget at byde på, specielt inden for fisk, skaldyr, og tapas, som jo mere eller mindre er blevet et brand for Spanien. Her kan især nævnes UMA som et sted der skal prøves!

Restauranten har kun plads til 14 personer og skifter menuen hver måned. Her serveres en blanding af gode traditionelle spanske retter lavet på friske råvarer samt en til tider mere international menu. Det afhænger af hvornår du dukker op. Helt specielt ved denne restaurant er også, at det er muligt at gå ind i køkkenet og se kokken over skulderen, mens han kokkererer.

En slentretur gennem byen vil dog hurtigt afsløre at dette bare er én af mange fantastiske restauranter i Barcelona.

bacelona-nat-strandAktiv ferie

Hvis du hverken er til strand, mad eller gamle bygninger så frygt ej! Med en placering lige ved siden af Pyrenæerne og Middelhavet, er der endeløse muligheder for dem med trang til at være aktive på deres Ferie.

Pyrenæerne giver 3000 vertikale meter at boltre sig på, og åbner dermed op for klatring, cykling, skiløb eller bare en vandretur i det fantastiske landskab - alt efter sæson.

Golf i Barcelona

Som påpeget af Hjertingrejser, så byder området på nogle af de bedste golfbaner i verden. De fantastiske baner kombineret med det varme klima giver et ideelt miljø for golfspillere i Barcelona og nærområdet. Middelhavet bidrager selvfølgelig også til at sætte den perfekte scene for adskillige af banerne.

Mens stranden kan være dejlig at ligge på, så kan den også være fantastisk til en løbetur, og Middelhavet giver gode muligheder for surfing, eller dykkerture, og byen har altså dermed udover det vanlige storbyliv, en kultur, og et antal af muligheder i forhold til gøremål, som sjældent er set matchet andre steder i verden.

God rejse til Barcelona.

Senest ændret Mandag, 22 august 2016 11:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.