Oplev italiensk fodbold tæt på

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Italien har masser af gode kampe og oplevelser for fodboldfans. Italien har masser af gode kampe og oplevelser for fodboldfans. Foto: Moazzam Brohl/Flickr.

FERIE I SERIE A LANDET: Rejs til Italien og oplev den italienske fodboldentusiasme tæt på. Inter mod Milan, Lazio mod Roma... uanset hvilke italienske Serie A hold, du gerne vil opleve, er 2016/17 måske sæsonen, hvor du kan realisere din fodboldtur til Italien.

Italien er feriernes land, og det kan være, at du og din familie allerede har været på ferie i støvlelandet for at nyde Middelhavssolen og smage den dejlige mad.

LÆS OGSÅ: Til fodbold i modebyen Milano

Men Italien har meget mere at byde på, ud over de smukke strande og sofistikerede spaghettiretter. Italienerne er kendte for at være et meget fodboldglad folk, og den festlige stemning på stadion under Serie A kampe er noget, enhver fodbold-passioneret burde opleve mindst en gang i livet.

Lokalderbys i Italien

Inden for Serie A findes der officielt fire lokalderby opgør:
• Internazionale mod AC Milan (region Lombardia)
• Torino mod Juventus (region Piemonte)
• Genova mod Sampdoria (region Liguria)
• Lazio mod Roma (region Lazio)

De mest eftertragtede derbys har i lang tid været Inter-Milan på det legendariske San Siro stadium og ærkefjenderne fra Lazio-Roma på Stadio Olimpico.

Men igennem de seneste år er Juventus-Torino derbyet også steget markant både i popularitet og spil på sport, efter supermestrene fra Juventus har vundet Serie A de seneste seks gange i træk.

maalmand-fodbold-kamp-fodboldkamp-stadionBuffon, Juventus' og Italiens klassemålmand. Kilde: Nazionale Calcio

Datoerne for de forskellige lokalderbys kommer i denne sæson til at ligge i både oktober, november, december, samt marts, april og maj - så der er rig mulighed for at rejse ned i en forlænget weekend eller påskeferien, hvis man har sparet nok op til det.

Andre store fodboldkampe

Udover de ovennævnte lokalderbys, findes der en del andre store Serie A hold og kampe, som bestemt også byder på underholdning og spændende boldspil – og der er bedre mulighed for at finde billige billetter, hvis man rejser på budget.

Napoli er et af de hold, som er trådt meget frem i rampelyset i disse år - også på den internationale fodboldscene. Holdet har i de seneste sæsoner konkurreret om en topplads i Serie A tabellen, og på det syditalienske hold kan man finde flere interessante fodboldspillere som Marek Hamsik, Lorenzo Insigne og Dries Mertens.

Napoli får især nogle killer-kampe i oktober, da holdet både møder Roma og Juventus i denne måned. Nedenfor kan du se et udpluk af de mange kanon kampe, der venter forude i denne Serie A sæson. Forza Italia!

Oversigt over Serie A derbys 2016/17

Sampdoria - Genova (23. oktober & 12. marts)
AC Milan – Inter (20. november & 15. april)
Lazio – Roma (4. december & 30. april)
Torino – Juventus (11. december & 7. maj)

Oversigt over store Serie A kampe 2016/17

Juventus – Fiorentina (21. august & 15. januar)
Napoli – Milan (28. august & 22. januar)
Inter – Juventus ( 18. september & 5. februar)
Roma – Inter (2. oktober & 26. februar)
Napoli – Roma (16. oktober & 5. marts)
Milan – Juventus (23. oktober & 12. marts)
Juventus – Napoli (30. oktober & 2. april)
Napoli – Inter (4. december & 30. april)
Roma – Milan (11. december & 7. maj)
Juventus – Roma (18. december & 14. maj)
Inter – Fiorentina (28. november & 23. april)

Senest ændret Søndag, 25 september 2016 15:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.