Storbyferie i New York er populært

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Frithedsgudinden og området Liberty Island skal restaureres til glæde for New Yorks mange besøgende. Frithedsgudinden og området Liberty Island skal restaureres til glæde for New Yorks mange besøgende. Foto/Grafik: Atlantic Link.

THE BIG APPLE: Titelsangen fra filmen af samme navn New York, New York fra 1977, blev i 1979 indsunget af Frank Sinatra og nærmest udødeliggjort. Sangen blev et kæmpehit og er en hyldest til millionbyen, der aldrig sover.

Siden da har byen oplevet op- og nedture kulminerende med terrorangrebet på Wold Trade Center 11. september 2001.

brooklyn-public-library-new-york-ferie-rejser60 millioner besøger New York

Men de senere år er New York kommet sig over chokket. Byen er igen blevet en meget populær destination ikke alene for udlændinge, men også for amerikanerne selv.
Sidste år besøgte knap 60 millioner turister, forretningsfolk og andre den store by på USA's østkyst.

Fra Norden kom der alene over en halv millioner gæster heraf knap 150.000 fra Danmark.

Nye hoteller i New York

Og det går stærkt med hotelbyggeriet i byen. Der skyder nye- og nyrenoverede hoteller op overalt i de fem store bykvarterer, der udgør New York City; nemlig Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens og Staten Island.

I alt er der nu mere end 120.000 hotelværelser til rådighed i New York City, og i 2019 forventes det tal at være kommet op på hele 135.000 værelser.

LÆS OGSÅ: Skønne Fifty Shades of Grey-minder

Cykling på storbyferie

Infrastrukturen er blevet og bliver til stadighed forbedret overalt. Der kommer sågar nye cykelstier i bilernes land og by, selvom byen på dette felt endnu ikke kan måle sig med København.

Under et besøg i Sverige og Danmark for nylig fortalte chefen for turistrådet NYC & Company, Fred Dixon, om alt det nye, der er sket og det nye, der sker i de kommende år.

Flere flyruter til The Big Apple

Det er ikke mindst de mange nye flyveruter til og fra New York med billige priser, der får turisterne til at strømme til byen blandt andet for at gøre et godt kup i et af de mange indkøbscentre.

Powershopping er populært for mange turister ikke mindst danskerne.

Men også nye restauranter skyder op overalt i byen, der går under navnet The Big Apple. Den multikulturelle gastronomi øges til stadighed med flere og flere nationaliteters retter på menuen til stor glæde for de besøgende.

LÆS OGSÅ: Ny rute København og New York

Claus Meyer i New York

Vores egen madguru Claus Meyer har således inden for de seneste måneder åbnet flere madbutikker og restauranter i New York med det nordiske køkken som koncept.

Teater og musiklivet blomster i fuldt flor. I de kommende måneder er der fuld fart på i New York, hvor der alene i november og december ventes op mod fem millioner gæster til byen kulminerende med Thanksgiving festlighederne i slutningen af november.

Samtidig tiltrækker ikke mindst juleudsmykningen i New York City mange turister.

Frihedsgudinden restaureres

For et par dage siden blev det offentliggjort, at der skal bygges et nyt museum ved Frihedsgudinden.

Det er The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation, Inc. (SOLEIF) og National Park Service/U.S. Department of the Interior, der står for projektet. Det nye museum ved Frihedsgudinden på Liberty Island i New York Harbor ventes åbnet i 2019.

Den kendte modedesigner Diane von Furstenberg er blevet udnævnt som formand for fundraising kampagnen, hvis mål er at indsamle cirka 700 millioner kroner til restaureringen af Frihedsgudinden og Liberty Island og bygningen af det nye museum.

Se mere om New York på www.nycandcompany.org, www.atlanticlink.net og www.sas.com.

Senest ændret Fredag, 04 november 2016 08:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.