Sälen er klar til skisæsonen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sälen er ved at være klar til de glade skifolk. Sälen er ved at være klar til de glade skifolk. Foto: Norsk Rejsebureau.

SVERIGE: For første gang i Norsk Rejsebureaus 108-årige historie tilbydes skiferie i Sälen med hytter og hoteller.

Sälen ligger cirka 30 kilometer fra Trysil nær grænsen mellem Sverige og Norge, og i dalen findes fire skiområder Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället.

LÆS OGSÅ: Klar til ski i Norge

alpin-ski-skiferie-ferie-rejserGode bakker til børn på ski

Her i dalen finder du blandt andet i Lindvallen Nordeuropas største tallerkenliftområde med en række gode børnebakker med rullebånd til de mindste. På Hundfjället ligger en af Sveriges stejleste og bedst præparerede pister ved navn Väggen.

Desuden er det muligt at løbe på nogle fede muligheder offpiste, hvis du virkelig skal udfordre dig selv. Her er langrendsløjper og alpine pister både for øvede og nybegyndere af alle sværhedsgrader.

Skiområdet Lindvallen

Snötorget, Gustavtorget og Sälfjällstorget ligger alle i Lindvallen, og skibusser sørger for, at du kan komme let fra det ene område til det andet inklusiv Høgfjället.

Her findes også en såkaldt Dream Park, hvor du kan løbe på traditionel ski og på snowboard med masser af hop, rails og andre forhindringer.

I hele området er der ekstra fokus på børnenes mulighed for oplevelser.

Børnenes skifjeld

De små har deres eget skifjeld med 18 pister og 21 nemme lifte, samt et sjovt offpiste område og Fun Park. I alt er der fire børneområder med blandt andet den berømte Snögubbeborg.

Det er her, at Snögubben regerer i et rige, hvor skiløbet går gennem kæmpeæbler, tunneller og en flot borg.

Afterski for børn er der også tænkt på, og det finder sted i Majkens varmestue, mens udendørs afterski for børn finder sted i Sälenstugan på Sälfjällstorget.

Det mest populære afterski-sted for de voksne er på Lindvallen Wärdshus.

Aktiviteter i skiområdet

Udover skiløb er der mulighed for andre aktiviteter i dalen. I byen findes en stor svømmehal, hvor der er boblepool, saunaer og solarier. Du kan ligeledes dyrke andre sportsgrene blandt andet billard, bowling og bordtennis.

Af udendørsaktiviteter, kan nævnes hundeslæde- eller snescooterture i vildmarken.

Et nyt oplevelsescentret Experium tæt på Snötorget, der tilbyder surf indendørs på en kæmpe bølge. Black Steel Hole er 100 meter langt.

Der er desuden tænkt på forplejningen idet en lang række udmærkede restauranter i området lokker med deres kulinariske kunnen.

Se mere på www.norskrejsebureau.dk.

Senest ændret Onsdag, 26 oktober 2016 13:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.