Tre legendariske kendis-ejendomme i USA

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Graceland tilhørte den amerikanske rockstjerne Elvis Presley. Graceland tilhørte den amerikanske rockstjerne Elvis Presley.

VILD LUKSUS: USA har haft fornøjelsen af at huse nogle af de største legender inden for musikkens verden. Legender, der har beriget millioner af mennesker med god musik i ørene på tværs af hele verdenen. Efter at de afgik ved døden, er deres bopæle gjort til turistattraktioner.

neverland-ranch-michael-jacksonDet er på den måde gjort muligt, at kombinere en rejse til USA med et besøg hos en af de legendariske musikere, der har bidraget med hit efter hit gennem flere årtier.Her kommer tre legenders ejendomme, det er muligt at besøge når rejsen går til USA:

Michael Jackson købte i 1988 den enorme ejendom, der senere skulle blive til Neverland Ranch af golfbaneanlæggeren William Bone for omkring 250 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: De forenede generationer på road trip

Michael Jacksons forlystelsespark

Michael Jackson lavede den luksuriøse ejendom med dertilhørende have til en forlystelsespark, hvor der blandt andet var Zoologisk have, smukke blomsterhaver og statuer. Haven var udstyret med to jernbaner med tog, til transport af gæster rundt i parken. Forlystelserne talte blandt andet et pariserhjul, en karrusel og flere andre vilde forlystelser, såsom en rutsjebane, gokarts, radiobiler og meget mere.

Michael Jackson var en meget gæstfri person i den periode, hvor han boede på ranchen. Han inviterede jævnligt lokale på besøg, samt syge børn og voksne. De voksne gæster har blandt andet mulighed for at genoptræne efter en sygdomsperiode, fordi Neverland Ranch også har træningsfaciliteter såsom håndvægte, svømmebassin og motionsudstyr.

Neverland som museum

De yngre gæster, der var ramt af alvorlig sygdom, havde muligheden for at more sig alt det, de havde kræfter til ved parkens mange muligheder, hvor Michael Jackson selv i øvrigt brugte enorm meget tid, når han ikke var i studiet.

Efter Michael Jacksons død er det blevet gjort muligt at besøge den historiske forlystelsespark og ejendom for offentligheden. Det er derved muligt for turister, at få en smag på hvordan hverdagen så ud på det dengang fungerende "Neverland".

Neverland Ranch ligger i det i forvejen turistede Santa Barbara, Californien. Det vil derfor være oplagt at tage en tur forbi den historiske forlystelsespark, hvis turen skulle gå til Californien.

paisley-park-prince-amerika-usaPrinces musik

En af de allerstørste poplegender igennem nyere tid blev fundet livløs i sit hjem i Minnesota den 21. april 2016. Der er her tale om det karismatiske popidol Prince, der blev fundet død af en overdosis. Prince var kendt for at leve et vildt liv, hvor stoffer, sex uden prævention, og fuld fart på var en del af hverdagen. Men det var ikke som rygtet sagde en død som følge af AIDS, men en overdosis af det farlige stof Fentanyl, der minder om morfin. Det tog på tragisk vis livet af Prince.

Prince var allerede tilbage i 80erne et etableret navn på den globale scene, og han blev kun større som årene passerede 1990. Prince fik bygget en enorm bolig til sig selv i 1994, hvor han også indspillede sin musik fra.

Prince havde til hensigt at bygge Paisley Park som et offentligt mødested, hvor det var muligt at dele ideer inden for den musikalske verden. Det er blandt andet derfor, at Paisley Park i dag er blevet lavet om til et museum, som det er muligt at besøge for offentligheden.

Elvis Presley og Graceland

graceland-elvis-presley-usa-amerika-ferieNår man snakker om musikkens allerstørste legender, er det svært at komme uden om Elvis Presley. Selv den dag i dag tjener professionelle efterligninger af Elvis enorme summer, da mange hundredtusinder mennesker på tværs af kloden endnu ikke har sluppet den legendariske person helt endnu.

Der har været historier om, at Elvis en dag vil genopstå, men ikke desto mindre er han begravet sammen med meget af sin nærmeste familie på selve Graceland i Memphis, Tennessee.

Elvis Presleys livsstil

Elvis købte den enorme grund tilbage i 1957, og han udbyggede senere boligen til hele 1631 kvadratmeter i løbet af de mange år, han boede der, indtil han i 1977 på tragisk vis omkom. Der har siden Elvis død været mange teorier om, hvad dødsårsagen var. Dog menes det, at teorien om at popkongen døde på grund af en dårlig livsstil og et massivt pilleforbrug kommer tættest på sandheden.

Tilbage i 1982 blev Elvis Presleys dødsbo gjort op, hvorefter det blev omdannet til museum, der hvert år tæller mere end 600.000 besøgende. Graceland er med sine utroligt mange årligt besøgende, USA's anden største turistattraktion næst efter Det Hvide Hus i Washington.

Senest ændret Mandag, 14 november 2016 18:24

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.