Tre gode steder at tage på løbeferie

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Løbeferie giver mulighed for at se destinationen på en helt anderledes måde. Løbeferie giver mulighed for at se destinationen på en helt anderledes måde. Foto: Fotostok.

FERIEINSPIRATION: Flere og flere danskerne mener, at det er vigtigt at holde sig aktiv, når man er ude at rejse, og mange bruger endda deres ferier til at komme i form.
Det betyder også, at der er mange danskere, der tager på decideret løbeferie, så hvis du selv har overvejet dette, kommer der her en kort guide til tre destinationer, som du kan overveje at besøge, hvis du vil ud at løbe på ferie.

Hvis man er rigtig træt af både taxaer og turistbusser, så bør man overveje at tage på løbe-storbyferie. Og selvom det måske ikke er det første, der falder dig ind, så er der mange, der vælger at snøre løbeskoene, når de skal på storbyferie, og det er der flere gode grunde til.

LÆS OGSÅ: Løbeferie på Mallorca

For det første så er det en god måde at komme omkring på, og dermed kan man få set mange seværdigheder på kort tid.

1: Frankrig – oplev Paris på farten

Derudover er der flere storbyer, der er velegnet til løb på grund af en god infrastruktur, så hvis du både vil have en på opleveren og få nogle kilometer i benene, bør du overveje at tage på løbeferie i Paris.

Fordelene ved Paris er, at mange af de største seværdigheder kan ses med det blotte øje, og man kan derfor nemt løbe fra triumfbuen til Louvre og til Eiffeltårnet. Derudover kan man også løbe langs floden Seinen eller fra Louvre til Versailles slottet – en rute som den franske kong Louis XIV selv anvendte som flugtrute under krige.

2: Østrig – Tag kampen op imod de østrigske alper

Hvis man i stedet gerne vil ud i naturen, kan man fremfor Paris overveje at tage til Østrig. Ligesom med Paris er det vigtigt, at der er en god infrastruktur både med gode veje både i og udenfor storbyerne, og det er om noget, man finder i Østrig.

Da landet er både lille og kompakt, kan man kan hurtigt finde alternative transportmidler, hvis man bliver træt, da der er gode offentlige transportmuligheder i hele landet.

En anden ting, der også er relevant, når man skal løbe mange kilometer hver dag, er klimaet. Her er Østrig med sit milde klima perfekt til løb, da det bliver lang mere tåleligt at løbe mange kilometer hver dag.

Og sidst men ikke mindst så kan man tage kampen op imod de østrigske alper, hvis man virkelig ønsker at presse sig selv. Hvis man vælger at gøre dette vil man dog også kunne nyde den smukke østrigske natur, som man ikke finder smukkere mange andre steder i Europa.

3: Spanien – pilgrimsløb på el Camino

En tredje og sidste mulighed man kan overveje at benytte sig af, hvis man gerne vil på løbeferie, er at tage Jakobs-ruten også blot kaldet "el Camino" på spansk. Lige siden middelalderen har pilgrimme rejst fra Madrid til katedralen i den galiciske by Santiago de Compostela i Galicien i det nordlige Spanien, hvor en af de tolv apostle Skt. Jakob ifølge legenden ligger begravet.

Hvis man vælger at tage denne rute, vil man ligesom i Østrig opleve at blive presset og særligt her, da man skal løbe igennem den spanske ørken omkring Madrid til Galicien, hvor vejret er koldt og regnfuldt. Derfor bliver man hårdt presset, men i det mindste er man ikke alene om det, da mange hundrede tusinde kristne hvert år vælger at tilbagelægge ruten.

Turen er dog også lidt dyrere end de to andre muligheder, da man skal helt til Madrid, men der er altid muligt at finde billige flybilletter dertil.

Derudover skal man virkelig tænke sig om, inden man giver ud på denne færd, da det varme spanske klima kommer til at hive ekstra kræfter ud af en. Derfor bør man sørge for at spise masser af både kød og kulhydrater, samt sørge for at drikke masser af væske i ugerne op til løbet.

Rigtig god løbetur!

Senest ændret Lørdag, 03 december 2016 08:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.