Hold ferie i Gabon og se African Cup 2017

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Udsigt over Libreville. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Libreville.jpg Udsigt over Libreville. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Libreville.jpg Foto: Bajan28.

SPORT OG FERIE: Sportsinteresserede over hele verden har haft rigeligt at følge med i i år. De Olympiske Lege og EM i fodbold gav en sædvanligvis sportsrig sommer endnu mere underholdning og spænding.

Her mod slutningen af året kan vi huske tilbage på de mange minderige øjeblikke, men selvfølgelig også se frem mod forhåbentlig mange nye for året, 2017.

LÆS OGSÅ: Fodboldrejser er fed ferie

Ferie i Afrika

En af 2017's første store sportsbegivenheder bliver African Cup, hvor Afrikas landshold kæmper om titlen som deres kontinents bedste.

African Cup finder sted fra den 14. januar til den 5. februar og afholdes i denne gang i Gabon.

Til alle de ferieglade, sportsinteresserede eller generelt nysgerrige sjæle, stiller vi i det følgende fokus på Gabon. Hvad karakteriserer dette afrikanske land, og hvilke attraktioner har det at byde på?

Rejs til Libreville

Hovedstaden, Libreville, en kystby med omtrent 362 tusinde indbyggere ligner ikke de andre nærliggende byer. Moderne veje, rene kvarterer, restauranter med inspiration fra det internationale køkken. Kasinoer, barer og rigelig med underholdning. Libreville er samlingspunktet for Gabons moderne udvikling.

Cirka en tredjedel af landets befolkning lever her, og det er den eneste by i Gabon, som rigtig minder om en storby.

Byen er imidlertid ikke kun et generisk mix af modernitet. Dette kan du være sikker på at opleve, hvis du blandt andet besøger et af de traditionelle markeder.

Fodbold i Afrika

I forbindelse med African Cup i Gabon er det værd at nævne at fodbold, ligesom i de fleste andre afrikanske lande, er den mest udbredte sportsgren.

Det kan være en unik oplevelse at se landsholdet eller en af Librevilles lokale hold spille på hjemmebane. FC 105 Libreville er den største klub i Libreville, og de har vundet flest titler i hjemmeligaen. De spiller på stadionet, Stade Omar Bongo, som kan rumme 41.000 tilskuere.

Dette stadion er også hjemmebane for landsholdet, som har kvalificeret sig til African Cup adskillige gange. I år spiller de deres første kamp mod Guinea-Bissau. Du kan blandt andet se live resultater på siden, Bet365, som også tilbyder odds forslag og sportsnyheder. Finalen vil imidlertid blive spillet på det nybyggede stadionet, Stade d'Amitie Sino-Gabonaise, som kan rumme 40.000 tilskuere og ligger i en af Librevilles provinser.

Nationalparker dyreliv på rejsen

Afrika er et af sidste kontinenter, hvor du kan opleve enorme arealer med utæmmet natur og dyreliv. Gabon skuffer bestemt ikke i den henseende. Der er adskillige naturparker, som hver har sine egne karakteristika og dertilhørende oplevelser. To af de helt store er:

• Reservat Lope: Oplev den afrikanske naturs mangfoldighed. Dette reservat stiller alt til skue – lige fra den flade, tørre savanne til de bølgede græsbakker og den rige regnskov. Her kan du blandt andet se bøfler, elefanter, gorillaer og mandriller. Der er også mange udendørs spisesteder, hvor du kan slappe af og nyde omgivelserne.

• Loango: Dette er muligvis det ultimative valg, hvis du har lyst til at opleve dyrene deres naturlige og uforstyrrede færden. Elefanter, flodheste, tusindvis af vilde katte, fugle, krybdyr og aber har hjemme i Loango og adgang til dens 200 meter ubeboede kyststrækning.

En af favoritattraktionerne er de "surfende flodheste", som National Geographics fangede på film i 2004:

https://www.youtube.com/watch?v=ZvyBmXn7Euc

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZvyBmXn7Euc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Senest ændret Mandag, 23 januar 2017 12:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.