De østrigske alper glitrer af sne

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Østrig har de skønneste pister og Alperne danner et smukt bagtæppe. Østrig har de skønneste pister og Alperne danner et smukt bagtæppe. Foto: Austria.info

ØSTRIG: Sneen er så småt ved at indfinde sig i de østrigske alper, og flere destinationer har allerede fuld booket i de første uger af 2017.

Der er dog masser af gode muligheder for ski andre steder end de mest populære i det skønne alpeland. Et af de steder, hvor der er mange pister til langrend og alpint skiløb er i Schladming-Dachstein, der ligger i delstaten Steiermark.

Her finder du hele fire bjerge, hvor der er 760 velpræparerede pistekilometer og 270 toptrimmede liftanlæg i det område, der kaldes Schlading-Dachstein Ske Amadé. Her sørger en effektiv hær af snekanoner for, at de skimæssige rammer for ferien er på plads, hvis sneen fra oven skulle svigte.

Dertil kan du lægge en række spændende funparks, muligheden for gletsjerskiløb i hele 2.700 meters højde samt gode off piste-forhold.

schladming-dachstein-oestrig-ski-skisport-pisteMange områder for ski

Selv om skiløbet er spredt ud på flere områder – blandt andet ligger Dachstein og Galsterbergalm for sig selv – er hovedparten af pisterne samlet på de fire bjerge Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Du kan starte en rundtur – den såkaldte "4-Berge-Skischaukel".

Det er oplagt at starte rundturen på det mere end to kilometer høje Hauser Kaibling. Ved liftstationen er der altid garanti for parkeringsplads, og to store lifter fører op i terrænet.

Hauser Kaibling er især kendt for sine hyggelige og charmerende hytter, og flere af dem har panoramaterrasser, der byder på en fantastisk udsigt over bjergene.

Derefter kan du fortsætte til Planai, hvor de velpræparerede pister snor sig ned over bjergsiden. Skimæssigt har Planai international klasse. Mange skilandshold træner, og Planai har to gange lagt pister til det alpine VM samt utallige World Cup-arrangementer.

Kælkebane i sneen

I nærheden af Planai ligger det 1.850 meter høje Hochwurzen, der lokker med en af Alpernes længste kælkebaner – den syv kilometer lange Rodelbahn Hochwurzen.

Det sidste af de fire bjerge er Reiteralm, der byder på skiløb af så høj klasse, at man har fået Alpernes højeste udmærkelse, en "Triple Gold", for de perfekte piste forhold.

For de virkeligt øvede skiløbere kan de udfordre sig selv på de fire sorte pister – Black Rose, Black Power, Black Queen og Black Horse.

kaffe-sne-ski-oestrigGod mad til skiløberne

Skisportsstederne Schladming-Dachstein ligger i et område, der er kendt som Østrigs spisekammer, hvor gastronomien har en særlig status og de kulinariske oplevelser er udsøgte.

Her er der et stort samspil mellem de gårde og mejerier, som fremstiller og leverer råvarerne samt de restauranter, der tilbereder og serverer de færdige retter.

På vingårdene fremstilles gode vine, og man har gjort det så godt i Schladming–Dachstein, at området er kåret som det sted i Østrig, hvor man finder den bedste gastronomi i bjergene. Desuden findes her et stort antal wellness-hoteller.

Børnefamilier på ski

På trods af at Schladming-Dachstein ofte forbindes med gode pister af VM- og World Cup-standard, gøres der meget ud af, at børnefamilierne skal føle sig velkomne.

Derfor er der flere steder lavet specielle overskuelige familieområder med brede pister, og for de yngste er der flere temaparker.

Et af børnenes bedste steder ligger ved Galsterberg, hvor et 80 meter langt eventyrtæppe leder ind i parken med romerske soldater, dyr og galliske figurer som Galsterix og Bottelix.

Og i Stoderzinken er der anlagt en særlig skirute for børn i terrænet, og ved både Hauser Kaibling, Planai og Hochwurzen ligger skibørnelande med nedfarter, der er tilpasset børnenes niveau.

Børn og skisport

Fra den 7. til den 21. januar er børnefamilierne i fokus. Der arrangeres specielle Ski amadé mini-uger, og til hvert barn under seks år, kan der købes en færdig pakke til 100 euro.

Pakken indeholder syv overnatninger, hvor der deles værelse med forældrene, skileje og liftkort i seks dage samt kursus på skiskolen.

Læs mere på www.schladming-dachstein.at og www.skiamade.com.

Senest ændret Søndag, 01 januar 2017 15:29

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.