Østrigs største alpine område

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Østrig er ufattelig smuk og fuld af gode oplevelser til skifolket. Østrig er ufattelig smuk og fuld af gode oplevelser til skifolket. Foto: Austria.info.

ST. ANTON AM ARLBERG: Hvis du godt kan lide at udfordre dig selv på de alpine skipister, så er stedet St. Anton am Arlberg og Lech Zürs Am Arlberg i det vestlige Østrig.

Her ligger de to berømte destinationer side om side og tilbyder spændende skiløb både på og uden for pisterne.

Dertil kommer i begge områder wellness-faciliteter, hoteller og restauranter af høj klasse. Ski Arlberg praler af at være Østrigs største sammenhængende skiområde.

LÆS OGSÅ: De østrigske alper glitrer af sne

st-anton-arlberg-oestrig-ski-skiferie-skirejseOffpiste i Østrig

I St. Anton am Arlberg finder du perfekte offpister, og du kan opleve alt fra forrygende pulversne og velpræparerede carving-pister til VM-nedfarter og familieområder. Variationen er stor, og man har gjort det så godt, at begge områder er optaget på den eksklusive "Best of the Alps" liste.

For at blive optaget på listen over alpernes bedste skisportssteder skal stederne præstere det ypperste inden for skiløb, gastronomi og hotelstandard. Og det finder du i både Lech Zürs og St. Anton am Arlberg.

I Lech Zürs er der mulighed for at stige om bord i en helikopter, flyve ind over afsides liggende områder og blive sat af på en uberørt bjergtop. Herfra går det nedad bjergsiden i din egen hastighed i et storslået alpe snelandskab.

Tolv skidestinationer

I Arlberg området kan du løbe på Alpernes tolv mest attraktive skisportssteder, og man er i fornemt selskab med blandt andre Kitzbühel, Davos, Chamonix og Megeve.

Her i den nye sæson åbner en helt ny lift i Arlberg, den næsten to kilometer lange Flexenbahn.

Hvor man førhen var nødt til at køre et kort stykke med shuttle-bus for at komme fra St. Anton til området ved Lech Zürs, betyder den nye lift, at der nu er skabt forbindelse mellem alle byerne i Ski Arlberg.

Der er foretaget store investeringer i liftanlæggene, og udover at optimere en række lifte, foruden den nye Flexenbahn, indgår der i systemet også Trittkopfbahn og Albonabahn.

alpin-ski-oestrig-skiferie-skirejserOver 300 km pister

Med Flexenbahn kan du køre nonstop mellem skibyerne St. Anton, Lech Zürs, St. Christoph, Stuben, Schröcken og Warth. I alt er der 305 sammenhængende piste kilometer.

Det betyder, at Ski Arlberg ikke bare er Østrigs største, men samtidig verdens femtestørste sammenhængende skiområde. Tager du en hel rundtur, Run of Fame, venter 65 piste kilometer samt hele 18.000 højdemeter – mere end to gange Mount Everests højde.

Langrend og vandrestier

I Lech Zürs er der 27 kilometer præparerede langrendsløjper samt et 40 kilometer langt net af vandrestier, der er ryddede om vinteren.

Uanset, om man kommer på langrendsski eller i vandrestøvler, venter en flot naturoplevelse, hvor lungerne fyldes med frisk og klar luft.

Og undervejs støder du på talrige små hytter, hvor frokosten kan nydes, mens ilden knitrer i kaminen.

Sneskovandring i bjergene

De senere år er sneskovandring blevet mere og mere populært. Det er en anden måde at opleve det smukke alpine terræn på.

Med et par stave i hænderne og snesko kommer du virkelig ud i den vilde natur, hvor du kan opleve dyrelivet tæt på, og hvor sneen har lagt en smuk dyne over træer og buske.

God mad på toppen

I Lech Zürs er gastronomien også i topklasse. Et rekordstort antal af byernes restauranter er optaget på Gault Millau-listen, og flere af hotellerne kan prale med fem stjerner.

Besøg eksempelvis Murmeli, der har løftet forskellige østrigske retter op på internationalt niveau. Eller nyd eftermiddagsdrinken i den mere end 250 år gamle skihytte Rud Alpe, som både lokker med solterrasse og indendørs hygge med åben pejs.

Offpister fra 2800 meters højde

Er du til Offpiste løb, er det især turen fra det 2.811 meter høje Valluga-bjerg som er populær.

Du løber ned af en stejl og udfordrende nedkørsel gennem smalle kløfter og over åbne passager tilbage mod dalen. Men turen er så krævende, at du skal have en stedkendt guide med.

Et af verdens hårdeste skiløb, Der Weisse Rausch, som det kaldes, afvikles den 22. april 2017. Der startes med en massestart og fortsætter ned ad stejle pister og hen over upræparerede områder. På visse passager klikkes skiene af og tages på nakken, og i målområdet venter tusinder af feststemte tilskuere på at fejre vinderen.

Læs mere om ski i Østrig: www.stantonamarlberg.com og www.lech-zuers.at.

Senest ændret Torsdag, 05 januar 2017 20:07

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.