Trysil er Norges bedste alpine terræn

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Vale hygger sig med de mindste og leger med ski. Vale hygger sig med de mindste og leger med ski. Foto: Norsk Rejsebureau.

ALPIN SLALOM: Trysil ligger tæt på den svenske grænse, cirka to og en halv times kørsel nord for Oslo. I Trysil finder du Norges største og mest varierede skiområde med brede pister, terrænparker, offpiste-muligheder og masser af sjov i sneen. Du har simpelthen alt på et sted og her utroligt hyggeligt.

Hele tre sider af Trysilfjeldet er forbundet med lifter og pister til ét stort skiområde, hvor det højeste punkt ligger i 1.132 meters højde. Her er pister og løjper af forskellige sværhedsgrader. For de, der dyrker alpint skiløb er der 67 pister fordelt med 21 grønne, 17 blå, 18 røde og 11 sorte pister og masser af lifter uden kø.

De fleste pister er brede og velpræparerede, og her er rigeligt med varmestuer og spisesteder samt udfordrende terrænparker. Og for langrendsfolket ligger der omkring 500 kilometer præparerede løjper og venter i området.

LÆS OGSÅ: Sneen er faldet i Norge og Sverige

trysil-norge-skiferie-alpin-ferieSkiløb på tre sider

Trysilfjellet har form som en sukkertop med glimrende skiløb på tre sider - nord, øst og syd. Stejle sorte pister i Høgegga for de rutinerede skiløbere, grønne bakker for de mere usikre samt et væld af blå og røde pister for alle derimellem sikrer, at der er noget for enhver smag.

Langt de fleste hytter og hoteller ligger lige ud til pisterne. Det er blot at tage skiene på uden for dit hotel eller hytten og så ligger hele piste området foran dig, hvor du kan koble af og folde dig ud på ski.

Adrenalinjunkies og legebørn i alle aldre kan udfordre sig selv i hele fire forskellige terrænparker af høj standard.

Børnene på ski

I Trysil underviser skiskolerne børn helt ned til tre år, og skiskoleniveauet er højt. Her er kurser for både erfarne og nybegyndere.

Du kan vælge mellem gruppekurser for forskellige alderstrin og niveauer, eller få privatundervisning med en af skiskolens specialuddannede skilærere. I løbet af sæsonen arbejder der omkring 100 skilærere i skiskolen, og lærerne snakker flere sprog.

Trysil er om noget børnenes favorit. To indholdsrige børneområder med ni børnelifter, fem rullebånd og et stort udvalg af børnevenlige bakker med hop og andre sjove elementer gør, at familiens yngste aldrig vil kede sig. To af børneområderne har blandt andet svingfigurløjper, skovløjper med snakkende figurer, tribuner for forældrene, kørebakke, enkle rullebånd for de mindste og varmestue.

Valle på ski for de mindste

I denne sæson kommer den venlige snemand Valle til at tilbringe mange af sine dage på ski sammen med børnene. Der er Valle-show på programmet om tirsdagen og torsdagen hele sæsonen.

Der arrangeres skattejagter på ski, der opføres teater - der er kort sagt mange grunde til, at ungerne vil stortrives i Trysil.

Når du slapper af fra motionen på skiene, er der et sort udvalg af restauranter i Trysil-området med over 30 forskellige spisesteder i form af hyggelige caféer og restauranter.

På flere af restauranterne er der afterski festligheder med musik og underholdning. Der er også mulighed for i vintersæsonen at komme på hundeslædekørsel, kaneture og isfiskeri.

trysil-norge-skiferie-alpin-ferie-rejserBæredygtig ski

For tre år siden modtog Trysil den særlige "Sustainable Tourism" -certificering - et kvalitetsbevis, der tildeles rejsemål, som arbejder systematisk med at reducere lokalturismens påvirkning af nærmiljøet, og det sker samtidig med at den høje standard af oplevelser for besøgende opretholdes.

Bevarelse af rejsemålets historie, karakter og natur er også kriterier der skal opfyldes, og det gør man i Trysil.

Du kan finde mere info om Trysil her: www.trysil.no og www.norskrejsebureau.dk.

Senest ændret Onsdag, 11 januar 2017 07:15

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.