Sveriges berømte og udfordrende Vasaløb

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Langrendsløb ved Lassalyckan, Ulricehamn Langrendsløb ved Lassalyckan, Ulricehamn Foto: Rolf Zetterberg/VisitSweden.

SKIFERIE: Vores egen Kronprins Frederik deltager i Vasaløbet eller Vasaloppet, som man kalder det på den anden side af Øresund. Det samme gør 800 andre danskere, der elsker det hårde og klassiske 90 kilometer langrendsløb.

Mange danskere vil gerne træne sig op til skiløbet, men her er rulleski ikke nok. Der skal mere til. Som eksempelvis skidage på et af de Vasaløbscertificerede anlæg i Sverige.

LÆS OGSÅ: Sneen er faldet i Norge og Sverige

orsa-groenklitt-langrend-ski-sverigePå ski i det hårde Vasaløb

Midt i Dalarna og midt i den svenske natur er der utroligt smukt og alsidigt.

Netop derfor vender mange danskere også tilbage for at gennemføre Vasaløbet igen og igen.

Vasaløbet er verdens ældste langrendsløb og samtidig det længste - og selvfølgelig det hårdeste - men det afholder tilsyneladende ikke skiløbere fra det flade Danmark.

- Vi ser en stigende interesse for langrend blandt danskere, hvor Vasaløbet jo er en ultimativ udfordring og en motor for langrendsinteressen i det hele taget. Mange af Sveriges Vasaløbscertificerede anlæg nyder godt af interessen, da flere og flere danskere træner til Vasaløbet netop her. Og det er da heller ikke en lille udfordring at tilbagelægge de 90 kilometer på langrendsski, hvorfor et par tips til, hvor man sikrer sig den bedste træning frem mod løbet kan være nyttigt, siger Kenneth Bøggild fra Danmarks Skiforbund.

skiloeb-langrendsski-langrend-ulricehamn-roger-borgelidEt klassisk langrendsløb

Vasaløbet afholdes i år den 5. marts, og naturligvis skal det stadig gennemføre på under 12 timer og 15 minutter.

Det er et klassisk, svensk langrendsløb med start i Sälen og mål i Mora. Løbet er opkaldt efter svenskekongen Gustav Vasa, der i 1521 måtte flygte fra den danske konge Christian II. Vasaløbet blev første gang gennemført i 1922.

Træning til Vasaløbet

De officielle Vasaløbscentre er skisportssteder, der tilbyder ekspertvejledning i kost og langrendsteknik, og de skal have gode indkvarteringsmuligheder. Det er desuden et krav, at der er gode træningsfaciliteter og et snesystem.

Hvis man vælger at tage på et officielt Vasaløbscenter, kan man derfor være sikker på, at der er gode træningsforhold.

- Langrendsdisciplinen ligger i Sveriges DNA, og derfor er det kun glædeligt, at langrend har fået en renæssance også i Danmark. Interessen for Vasaløbet taler sit tydelige sprog, og det store snefald i Sverige i disse dage og de høje kuldegrader vil kun øge interessen for at komme ud og gøre sig klar til det store langrendsløb, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos Visit Sweden.

billingen-langrend-skov-sverige-ski-langrendsskiFølgende skisportssteder er meget velegnede til træning hen mod Vasaløbet:

Billingen,  X-Country Center Ulricehamn, Älvsporet i Kläppen i Sälen, Idre Fjäll, Orsa Grönklitt, SFT Grövelsjön Fjällstation samt Sälens Högfjällshotell.

Her kan du læse endnu mere om skiferie i Sverige,  langrend og Vasaløbet.

Senest ændret Onsdag, 11 januar 2017 07:13

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.