Fem fodboldstadions du bør se

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Camp Nou er et af de store, ikoniske fodboldstadions, du bør se, inden du dør. Camp Nou er et af de store, ikoniske fodboldstadions, du bør se, inden du dør. Foto: Kaziale93.

FODBOLD: Rundt om i verden er der nogle næsten ikoniske fodboldstadions, som fodboldinteresserede med fordel kan besøge under ferien. Rejser man til de store steder, får man en ekstraferieoplevelse med hjem.

Fodbold er i mange lande nærmest et spørgsmål om liv og død, og den stemning fornemmer man, når man betræder et vedensklasse-stadion.

LÆS OGSÅ: Hold ferie i Gabon og se African Cup 2017

1. Camp Nou (Barcelona, Spanien)

Kapacitet: 99,786

Det er ikke for sjov, at Barcelonas hjemmebane altid bliver nævnt, når der skal laves lister over stadions, man skal se.

Ikke fordi, at Camp Nou nødvendigvis er pænt på ydersiden, men det har en old school charme, som et nyt stadion ikke kan matche.

Alene størrelsen gør også, at man nemt taber kæben. Det er det største fodboldstadion i Europa og har, siden det stod færdigt i 1957, lagt græs til alt fra finaler i Champions League OL-finalen i 1992 og VM-kampe.

Planen er, at Camp Nou skal renoveres igen og pakkes ind i klubbens farver. Det er den engelske arkitekt Sir Norman Foster, som er manden, der skal designe det nye Camp Nou. Så se det "oprindelige" inden det er for sent!

2. Wembley (London, England)

Kapacitet: 90,000

Navnet Wembley Staduim er en legende inden for internationale stadions. Det originale Wembley blev bygget i 1923, og har gennem årene lagt græs til de årlige finaler i de engelske Cup-turneringer, VM-finaler og et hav af landskampe med Three Lions.

I 2002 rev man det ned for at gøre plads til den mastodont, man ser i dag.

Det nye Wembley stod færdigt i 2007 og er blandt andet designet af Sir Norman Foster.

Det enorme bygningsværk kombinerer den moderne stadionoplevelse med en old school følelse. Wembley er vildt og skal opleves!

3. Soccer City (Johannesburg, Sydafrika)

Kapacitet: 94,700

Afrikas største stadion ligger ved en af de guldminer, som har dannet grobund for byens velstand. Tidligere var det kendt under navnet FNB Stadium, men i forbindelse med VM-slutrunden I 2010 fik Soccer City både nyt navn og nyt udseende, og under selve i turneringen i Sydafrika var det enorme stadion på billeder overalt.

Designet er inspireret at afrikansk pottemageri, og lyset i bunden skal illustrere ilden under denne fabelagtige fodbold "potte".

4. Maracanã Stadium (Rio de Janeiro, Brasilien)

Kapacitet: 78,838

Er du i Brasilien, bliver du nødt til at lægge vejen forbi Maracanã i Rio. Det er også et af de stadions, der har fået et ansigtsløft i forbindelse med et VM. Det var op til slutrunden i 2014

Da Maracanã åbnede i 1950, var der plads til næsten 200.000 tilskuere. I dag er kapaciteten noget mindre, men ikke desto mindre er atmosfæren elektrisk, og ikke noget man ser andre steder.

5. Olympiastadion (Berlin, Tyskland)

Kapacitet: 74,064

Det Olympiske stadion er en anden perle, som man ikke bør gå glip af. Det blev bygget af Hitler i forbindelse med OL i 1936, som en enorm propaganda bygning i sten, der skulle vise, hvad Tyskland kunne.

110.000 var på plads, da Jesse Owens vandt sine fire guldmedaljer til stor irritation for diktatoren, som ikke brød sig om Owens og hans mørke hud.

Selvom det har været igennem to store opgraderinger siden, ligner det sig selv, og man mærker i den grad historiens vingesus. Det har overlevet Anden Verdenskrig, og rammen har stået i mere end 80 år. I dag bruges det af fodboldklubben Hertha Berlin.

Men det kan være en dyr fornøjelse at rejse. Så imens du sparer op, kan du benytte dig af muligheden for at streame fodbold fra de fantastiske steder. Ved at se fodbold live igennem sin bookmaker koster det ikke noget. Det eneste der kræves er at du har penge på din spille konto. Sider som sefodbold.dk kan hjælpe dig på vej.

Senest ændret Onsdag, 25 januar 2017 17:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.