Feriedrømme i Herning

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Feriemessen i Herning giver gode muligheder for at drømme om ferien. Feriemessen i Herning giver gode muligheder for at drømme om ferien. Foto: Aage Krogsdam.

FERIE FOR ALLE: Selvom vinteren er over os, og det kan synes lidt koldt og surt, så venter forår og sommer lige om hjørnet og dermed rykker ferien også nærmere.

I dagene fra den 24. til 26. februar åbner Messecenter Herning dørene for Skandinaviens største feriemesse, der sidste år havde over 60.000 besøgende.

LÆS OGSÅ: Nemt at finde en ferie for alle

I de tre dage kan alle som drømmer om fjerne rejsemål, aktiv ferie, kulturel ferie, kulinariske oplevelser, vandreture i eksotiske bjerglandskaber samt badeferie overalt på kloden udleve drømmene i de mange haller.

Ferie i hele verden

I dag er hele verden stort set tilgængelig for danskerne, som kommer fra hele landet til den store messe.

Nogle besøgende har meget specifikke idéer til såvel destination som type af ferie allerede inden de kommer til Herning.

ferie-for-alle-herningMan kan måske drømme om at vandre Caminoen i Spanien, køre tværs gennem USA på en motorcykel eller tage på vintur i Frankrig. Andre besøgende beslutter sig spontant på messen, når de har besøgt udstillerne.

- Vi sørger for at have et bredt, spændende og professionelt udstillerfelt, så alle feriedrømme kan blive virkelighed, fortæller projektchef på Ferie for Alle, Anders Ladefoged Mortensen.

Den store messe er delt op i fem temaområder, Udeliv, Camping, Golf, Danmark og Udland, så der burde være noget for enhver smad.

Der leges på ferien

Turisme-forsker Peter Kvistgaard fortæller, at tidligere lå man mere og dasede på stranden med sin transistorradio og tilsandede håndklæde. Men for mange er disse ting byttet ud med surfbræt og selvrealisering.

- Der er en tendens til at, de voksne leger mere, når de holder ferie. Det kaldes også "special interest tourism". Betegnelsen dækker over ferier, hvor vi kaster os ud i klatring, dykning, cykling og så videre. Faktisk ser man, at det i stigende grad er netop turisternes behov - eller "special interests" - som spiller ind, når ferien planlægges, end det nødvendigvis er destinationen".

Den autentiske ferie

De senere år er der sket en udvikling henimod, hvor danskerne går efter det unikke, spektakulære og autentiske, når ferien planlægges. Flere og flere ønsker desuden at komme under overfladen og kende historien og fortællingen om rejsemålet.

På den måde skaber den enkelte sin egen fortællinger via den form for ferie, der vælges.

Charterferie er dog stadig en af de mest foretrukne ferieformer, måske fordi charterbureauerne har fulgt med tiden og i stor grad har bygget "special interest tourism" ind i deres rejsekoncepter.

Messen har åbnet alle tre dage fra klokken 10.00. Læs mere på ferieforalle.dk.

Senest ændret Onsdag, 22 februar 2017 12:21

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.