Bliv klar til den kommende bilferie

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En god kør-selv-ferie begynder med planlægning hjemmefra. En god kør-selv-ferie begynder med planlægning hjemmefra.

FERIE I BIL: Sommermånederne er ved at blive en realitet, det betyder for en stor gruppe danskere, at bilen pakkes helt til randen og snuden vendes sydpå. Det er nemlig især vores naboland Tyskland, der tiltrækker en stor andel af danskerne.

Derudover er de tre lande Spanien, Italien og Frankrig blandt de mest populære lande, hvor temperaturene kommer op til et niveau, som Danmark ikke helt kan hamle op med. Selvom det i løbet af de seneste par år er blevet markant billigere at flyve til de europæiske storbyer, er det især tanken om at køre rundt i de lidt mindre byer i udlandet, som tiltrækker danskerne.

LÆS OGSÅ: Husk de rigtige dokumenter til rejsen

Vær opmærksom på vejafgifter

Hvis du skal helt til det sydlige Spanien eller et godt stykke ind i Frankrig, vil du komme til at køre en del på motorvejen i disse lande.

I modsætning til Danmark er det ikke gratis at køre på disse veje, og for den helt uerfarne bilferiebilist, kan det komme som en stor overraskelse, at man hurtigt kan komme af med mange penge. Du bør kalkulere med omkring tusinde kroner i dit budget, da det ellers kan blive en kedelig fornøjelse, hvis alle pengene til sjov og spas bruges på vejafgifter.

Hvilepauser under bilferien

Hvis du er alene om at køre familien til de sydlige Spanien, er du ude på en Mission Impossible. Vi vil ikke råde dig til at køre denne lange tur uden hvil, det kan i værste tilfælde ende rigtig galt, hvis du skulle falde i søvn bag rattet eller være ukoncentreret kvag manglende søvn.

Det er en oplagt mulighed at holde ind på en af de lidt større rastepladser i Tyskland, hvor du kan slukke for motoren og lukke øjnene i et par timer. Husk at tage en stor trøje eller et tæppe med, da det kan blive usædvanlig koldt om natten, selvom vi er kommet ind i sommermånederne. Hvis du tør overlade kontrollen over rattet til din kone, søn eller datter, kan det være en win-win situation, idet du får nogle timer på øjet, og bilen kommer længere sydpå, imens du får en morfar. Du skal være opmærksom på, hvis dine børn har fået kørekort som 17-årig i Danmark må de desværre ikke benytte sig deres midlertidige kørekort i udlandet. For at køre i udlandet skal de have et fuldgyldigt kørekort, og dette får de først i deres besiddelse den dag, de bliver 18 år.

Tjek bilen for fejl og mangler inden køreturen

Der er ikke noget værre end manglende luft på det ene hjul eller en bil, som taber brændstof, når man allerede har kørt nogle hundrede kilometer. Det koster først og fremmest penge, men hvad endnu værre er, det forlænger rejsetiden markant og giver ikke særlig god stemning.

Du bør få tjekket din bil et par dage inden afrejsen, så du er sikker på, at den kan modstå de mange tusinde kilometer, som en tur til det sydlige Italien hurtigt løber op i.

Husk det blå sygesikringskort

Det er ikke kun bilen, som kan komme ud for et hændeligt uheld. Hvis du skulle komme til skade eller nogle i din familie kommer til skade, skal du kunne fremvise det blå sygesikringskort for at kunne modtage gratis behandling.

Du skal dog være opmærksom på du kan komme ud for at skulle betale nogle mindre beløb, det kommer an på, hvilket land du holder ferie i, og hvordan deres regler er. Du kan læse mere vedrørende reglerne for det sygesikringskort her.

Senest ændret Fredag, 21 april 2017 07:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.