Tre vigtige spørgsmål før køb af rejseforsikring

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Husk at tegne en god rejseforsikring, før ferien begynder. Husk at tegne en god rejseforsikring, før ferien begynder.

FERIEFORSIKRING: Det er vigtigt at have rejseforsikringen i orden, når du skal ud at rejse, ellers risikerer du at ende med en ruinerende ekstraregning, hvis du kommer galt af sted.

Denne guide forklarer dig alt, hvad der er værd at vide om billige rejseforsikringer.

1) Hvordan vil du være dækket under rejsen?

Det første du skal gøre, når du skal købe en rejseforsikring, er at vurdere dit forsikringsbehov. Grunden til, du skal vurdere dit behov, er for at sikre, at du ikke er underforsikret, når du rejser. To ting er med til at afgøre, hvor stort et behov du har. Hvilken type rejse du skal på, samt hvor stor en risiko du er villig til at løbe.

LÆS OGSÅ: GODE RÅD TIL BILFERIEN

En kærestepar, der skal på afslapningsferie, har ikke samme behov, som den unge rygsækrejsende, der skal ud at opleve verden. Jo flere aktiviteter du skal foretage dig, jo mere dækning anbefales det som regel, at du køber.

Udover det, skal du også vurdere dit eget personlige behov. Nogle har intet problem med at løbe risici, hvorimod andre mennesker helst vil være på den sikre side. Det er vigtigt at have med i overvejelsen, fordi den billigere rejseforsikring som regel også betyder lavere dækning.

2) Hvor meget vil du betale for rejseforsikring?

Hvis du søger den billigste rejseforsikring, skal du være opmærksom på, hvilken dækning du køber. Den billigste løsning er nemlig ikke altid den bedste. Du kan læse i policen, hvor meget forsikringssummerne er for de forskellige dækninger.

Forsikringssummen er det beløb, som forsikringsselskabet højst kan erstatte, når du kommer til skade. Når du køber en standard rejseforsikring er der fastsat beløbsgrænser ved eksempelvis lægebehandling, hospitalsindlæggelse, hjemtransport og krisehjælp. Hvis de samlede omkostninger for din skade er højere end forsikringssummen, skal du selv betale for resten.

Hvis du vil undgå selv at ende med en del af regningen, skal du købe en højere dækning. De fleste rejseforsikringer har nemlig ubegrænsede forsikringssummer, indenfor de vigtigste kategorier, når du vælger den fulde dækning.

3) Hvilken type rejseforsikring passer til din rejse?

Årsrejseforsikringer er til dig, som rejser meget. Det anbefales at købe en årsrejseforsikring, hvis du skal rejse mere end to gange på et år. En årsrejseforsikring dækker nemlig et ubegrænset antal rejser indenfor en 12-måneders periode. Det eneste man skal være opmærksom på er, at hver rejse maksimalt må vare 30 eller 60 dage. Grænsen afhænger af, hvilket forsikringsselskab man vælger. Jo mere du rejser, jo flere penge er der altså at spare på en årsrejseforsikring.

Enkeltrejseforsikringen henvender sig til to typer rejsende. Hvis du kun har planer om at rejse en enkelt gang i år, så kan det højst sandsynligt svare sig for dig at købe en enkeltrejseforsikring. Du vælger de præcise datoer for din afrejse og hjemkomst, når du køber årsrejseforsikringen. På den måde betaler du kun for den eksakte periode, du er ude at rejse.

Hvis du skal på en meget lang rejse, så er enkeltrejseforsikringen også den eneste løsning. Hvor en årsrejseforsikring kun må vare 30 eller 60 dage per rejse, så kan enkeltrejseforsikringen købes med helt op til 24 måneders varighed. Det er eksempelvis til dig som skal på backpackerrejse.
Sammenlign priser på rejseforsikringer

Når du har fastsat dine behov og besluttet dig for hvilken type rejseforsikring, der passer til dig, så kan du bruge en sammenligningsside til at finde den billigste rejseforsikring. Dette kan du blandt andet gøre på www.rejseforsikringsguiden.dk. Der finder du flere oplysninger om alle typer rejseforsikringer, og du kan danne et nemt og hurtigt overblik over de forskellige rejseforsikringer på det danske marked.

Senest ændret Onsdag, 07 juni 2017 12:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.