Tips og råd til den ultimative jagtrejse

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En jagtrejse er en stor oplevelse, men man skal forberede sig grundigt. En jagtrejse er en stor oplevelse, men man skal forberede sig grundigt.

JAGT: De fleste, der har prøvet kræfter med jagtdisciplinen, slipper det aldrig rigtig igen. Der er simpelthen noget helt majestætisk ved at begive sig ud i naturen og jage efter store og smukke dyr. Kombinationen af det dyriske og det naturlige er i særklasse for sig.

Desværre er der rigtig mange, der lader sig skræmme af alle de mange lavpraktiske foranstaltninger, der hører med. Og det er rigtigt, der er mange ting, man skal have styr på, før det bliver rigtig sjovt at tage på jagt. Derfor guider vi dig gennem den ultimative jagtrejse.

Forudsætninger for at tage af sted på jagt

Dette felt afhænger selvfølgelig også af, hvor man skal hen. Der er selvfølgelig flere praktiske udfordringer, hvis du skal til et land langt væk med et helt anderledes klima og kultur, end hvis du bare skal lige over på den anden side af Øresund.

Hvis du skal langt væk, skal du sikre dig flere ting. Først og fremmest er det vigtigt, at du orientere dig i forhold til jagtkort og vaccination. Det er altid vigtigt at blive vaccineret, men det er særligt vigtigt, når du størstedelen af tiden skal befinde dig ude i naturen.

Fokus på udstyret til naturen

Der findes næsten ikke den aktivitet, hvor udstyret er vigtigere end i forbindelse med jagt. Det nytter simpelthen ikke noget ikke at have noget jagttøj med af høj kvalitet. Det gælder selvfølgelig særligt, hvis du skal ud at jage i et krævende klima.

Hvis du for eksempel har tænkt dig at tage den udfordrende tur til Alaska for at jage, kan det være en god ide at anskaffe dig tøj som pelsveste og ekstra forede sko og så videre. Disse ting virker måske ikke så vigtige herhjemme i det, i forhold til Alaska, noget så tempererede klima, men derovre vil det være guld værd.

Hvor skal jeg tage hen på jagt?

Det er selvfølgelig utrolig individuelt, hvad man er til. En god idé er dog at bruge en del tid på at undersøge de forskellige interessante destinationer.
Det kommer også meget an på, hvor erfaren du er. Hvis du er helt ny i disciplinen, vil det måske være en god ide at holde sig til Danmark, Sverige eller Norge, hvor der desuden også er virkelig fedt at jage.

Hvis du er lidt af en ekspert, kan du jo prøve kræfter med det føromtalte Alaska. En tur til Alaska er simpelthen lidt af det ultimative vildmarkseventyr.
I Alaska er alting bare lidt større og vildere end andre steder. Jagtmulighederne er også uovertrufne. Der er blandt andet mulighed for at jage de over 700 kilo tunge grizzly bjørne.

Hvis man kombinerer disse jagtmuligheder med de helt fantastiske omgivelser, siger det sig selv, at Alaska er en rigtig god jagtdestination.

Det sociale element ved jagt

Selvom man under selve jagten selvfølgelig mest er stille, er det at jage alligevel i en eller anden forstand en meget social aktivitet. Noget af de bedste ved jagten er at sidde bagefter jagten at snakke med nogle, om hvad man oplevede af udfordringer, og hvad man havde held med.

Derudover er det også et stort element af konkurrence i jagten. Der vil altid være lidt prestige involveret, hvis man er så dygtig at anskaffe sig det bedste trofæ. Det vil derfor være en rigtig god ide at tage af sted sammen nogle gode kammerater.

Hvis du er en af de mange, der ikke lige har en masse kammerater, der også jager, er det også en mulighed at tilmelde dig et jagtfællesskab, som du kan tage ud at rejse med. Her møder du en masse andre med fælles interesse, som du kan være heldig at blive kammerater med.

Senest ændret Torsdag, 21 september 2017 18:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.