Både alpint og langrend skiløb

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Lofsdalen i Sverige har gode muligheder for både alpint og langrend. Lofsdalen i Sverige har gode muligheder for både alpint og langrend. Foto: VisitSweden.

LOFSDALEN: Danske efterskoler og fritidsklubber har for længst fået øje på Lofsdalen højt mod nord cirka 450 kilometer nord for Stockholm.

Her er der både gode alpine skimuligheder og fantastisk langrendsløb - en disciplin - som flere og flere danskere kaster sig ud i.

Og frem mod denne sæson lancerer destinationen en række nye langrendsfaciliteter.

Familieferie på ski

- Lofsdalen har i mange år haft mange danske efterskoler og fritidsklubber på besøg, og destinationen kan konstatere, at flere af dem kommer tilbage med deres familier i uge 7, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Så er det de unge, der kan præsentere forældre og søskende for området og agere skiguider, og det endda i et opgraderet skisportsområde.

Der er gjort en stor indsats for yderligere at forbedre dalområdets langrendsløjpesystem, og de tre kilometer lange elektriske lysspor har fået en ny overflade, der garanterer tidligt og godt skiløb.

122 kilometer langrendsløjper

Områdets sammenhængende sporsystem, der kører gennem hytteområderne ind gennem skovterrænet og op til Kalfjället, har frem mod sæsonstart herudover fået en ny skibro over en vej og en ny skitunnel for at gøre skiløbet både mere sikkert og komfortabelt.

Der findes 122 kilometer langrendsløjper med forbedrede informationstavler og nye spormærker. Der er også opført en bod, hvor man kan klargøre sine ski inden skiløbet på Hovärkens sporcentral.

Västvallen er udgangspunktet for mange skiløbere, hvorfor området også har fået langt flere parkeringsmuligheder.

Lofsdalen åbner for sæsonen den 7. december, og den slutter først den 15. april 2018.

Senest ændret Tirsdag, 03 oktober 2017 06:57

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.