Undgå at få tingene stjålet på rejsen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Ro på ferien. Ro på ferien.

TYVERI: Når man er ude at rejse, er der mange normer og værdier, som man ikke kender til, da man ikke selv bor i landet. Denne mangel på viden kan ofte føre til, at man kan blive bestjålet, eller til at man i hvert fald skal betale mere, end hvis man nu var beboer i dette land.

Mange turister oplever en form for dårlig særbehandling eller at få frataget noget frihed, når de er ude at rejse.
Kontanter på ferien

Hvis man har kontanter med sig, er det klogt at have styr på dem, da det ofte er dem, tyvene er ude efter. For at undgå at få stjålet alle sine penge på samme tid, kan det være en god ide at opdele ens kontanter. Det vil sige, at man har pengene på sig, på forskellige steder på kroppen eller i tasken

Udover at opdele de penge, man har på sig, er det også en god ide at ligge nogle at sine penge i kufferten, inden man går ud. Her kan man altså ligge et bestemt antal kontanter i kufferten, mens man har et andet antal på sig. På denne måde sørger man igen for, ikke at få stjålet alle sine penge samtidigt.
Betalingskort

Et andet råd, er at have sit kreditkort med sig rundt. Hvis man nu fx ikke har kontanter på sig, og kun betaler med betalingskort, er man udelukket fra at kunne få stjålet sine penge med det samme. Og "med det samme" menes at når ens kontanter er væk, er der ikke noget at gøre. Men hvis ens kort bliver væk, kan man altid få kortet spærret. Dette betyder ikke at man ikke skal passe lige så godt på det, fordi det er heller ikke muligt at vide, hvor lang tid der går fra at ens kort er blevet stjålet, til at ens kort bliver spærret. Et andet tip er også altid at have nogle kontanter på sig, bare for en sikkerhedsskyld, så man altid er sikret hvis det nu går galt med kortet. Og forresten, er det heller ikke alle steder, hvor man kan betale med kort. Så hvis nu uheldet er ude, er man forsikret.
Rygsækken

En ting man også virkelig skal passe på, når man er ude og rejse, er ens rygsæk. Hvis man nu bare har den på ryggen, som man jo normalt har, er der stor mulighed for at nogen kan stjæle de ting, der ligger i den. Det kommer selvfølgelig an på, hvor man er henne, men hvis man nu står i en metro, hvor der er virkelig mange mennesker i, kan det være klogt at holde om rygsækken, eller vende rygsækken om, så man har den på maven i stedet for ryggen.
Bæltetasker

Et godt tip til at opbevare ens ting, når man er ude og rejse, er at opbevare dem i en bæltetaske. En bæltetaske er ikke lige så stor som andre tasker, og er derfor nemmere at holde styr på og sværere at stjæle fra. Derfor kan det være en god ide at investere i en bæltetaske, og komme ens vigtigste ejendele ned i den. Det kan være pung, pas, kontanter og andre løsedele.

For at øge sikkerheden endnu mere, kan man også tage bæltetasken på før man tager sin jakke på. Det vil sige at jakken ligger over bæltetasken
Prut om prisen

Nu når man er turist, anses man for at have mange penge, da man i hvert fald har råd til at rejse. Så når man så snakker et andet sprog, eller ser anderledes ud, kan mange med det samme stemple en som turist, som derved gør, at priserne kan stige. Men glem ikke, at der også er billige ting at få derhjemme som for eksempel på fritidssalg.dk, og lad ikke glæden over ferien skygge for din fornuft.

Selvom det måske ikke er for alle, kan det altså være en god ide at prutte om prisen på markederne, når man er ude og rejse. Specielt hvis man lige føler at der er noget der er meget dyrt på loppemarkeder, for det er det jo normalt ikke. Så kan man nemlig roligt finde sig nogle ting til boligen, læs mere her, uden at skulle være bange for at betale alt for meget.
Undgå alle mærkevarerne

Selvfølgelig afhænger det af, hvor man er i verden, om hvor meget man skal passe på sine ting. Men hvis nu man er et sted med øget kriminalitet, kan det også være en god ide at passe på med, hvor mange mærkevarer man har på sig. Her skal man måske ikke lige tage et Gucci-bælte på, da det måske kan have en indflydelse, om man bliver stjålet fra eller ej.

Senest ændret Onsdag, 25 oktober 2017 06:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.