Do’s and don’ts ombord på et fly

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det kan være svært at vide, hvad der betragtes som god flyadfærd. Det kan være svært at vide, hvad der betragtes som god flyadfærd. FOTO: British Airways

FLYETIKETTE: Hvem tilhører armlænet, må man smide sko og sokker, kan man vække en sovende sidemand for at gå på toilettet, og er det god eller dårlig stil at starte en samtale med den fremmede sidemand? British Airways har undersøgt holdningerne til flyetikette blandt 1.500 rejsende.

Via en undersøgelse blandt rejsende fra USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Italien har British Airways nedfældet et uofficielt regelsæt for, hvordan man opfører sig bedst muligt på sin næste flyvetur. Et par gode råd følger her.

LÆS OGSÅ: Gode råd til flyrejsen

Dit eller mit armlæn?

67 procent af alle adspurgte siger, at det rette at gøre er at tage det ene armlæn men efterlade det andet til naboen. Når det gælder det midterste sæde, vil briterne (47 %) og amerikanerne (42 %) prøve at gøre krav på begge armlæn, mens tæt på halvdelen af de adspurgte italienere, franskmænd og tyskere mener, at det midterste armlæn tilhører den, der efterspørger det.

Strammer skoen?

De rejsende er meget enige om, at det er uacceptabelt at tage sokkerne af i kabinen - hele 87 procent siger, at det gør man ikke. Dog er det mere acceptabelt at tage skoene af; her mener 59 procent, at det er helt i orden at sparke dem af. Ikke overraskende er de stilfulde italienere det folkefærd, der er mest imod afklædningen, hvor hele 75 procent finder det uacceptabelt at tage skoene af.

Må jeg lige komme forbi?

Når personen, der sidder ved gangen sover, og man skal på toilettet, mener 80 procent af de rejsende, at det er okay at vække sin sidemand for at gå på toilettet. 40 procent mener, at man kun kan gøre dette en enkelt gang i løbet af en flyvetur. En tredjedel af alle rejsende siger, at de ville træde hen over en sovende sidemand for at komme ud, men var splittet mellem, hvilken vej de ville træde hen over den sovende.

Hvad laver du så til daglig?

83 procent af alle rejsende er enige om, at et hurtigt 'hej' og et smil er passende opførsel. 42 procent af de amerikanske rejsende mener, at det er uacceptabelt at fortælle personlige historier, og at den høflige måde at komme ud af en samtale på er at takke personen og tage sine hovedtelefoner på. De britiske rejsende anbefaler at gå en tur på toilettet og håbe, at den snaksalige sidemand har forstået hentydningen, når man vender tilbage. Italienere er her igen mere høflige af natur med hele 80 procent, der mener, at smalltalk er passende opførsel, mens halvdelen af de adspurgte franskmænd ser flyveturen som en mulighed for at få nye bekendtskaber.

Senest ændret Torsdag, 04 januar 2018 15:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.