Hawaii er tydelig trend i 2018

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Giv din USA-tur lidt ekstra ved at "svinge" forbi Hawaii. Giv din USA-tur lidt ekstra ved at "svinge" forbi Hawaii.

I de kolde og mørke vintermåneder drømmer mange om varmere himmelstrøg, hvilket er grunden til, at sommerferien typisk bookes i januar og februar. I år er ingen undtagelse, melder USA Tours, som ligger 25 % foran salget på USA i forhold til samme periode sidste år. Nyt er, at mange booker 'det lille ekstra' som supplement til f.eks. den klassiske rute i det vestlige USA.

Flere hundrede danskere har valgt at kombinere deres roadtrip i det vestlige USA med en uges ophold på Hawaii. Det er ikke set før, at så mange gør det. Et stigende antal ønsker også at se Grand Canyon fra helikopter med landing i bunden af det enorme naturreservat. Og igen andre kobler en uge i New York på den klassiske USA-rute med bl.a. Los Angeles, San Fransisco, Grand Canyon, Las Vegas og Yosemite.

"Dcasey-allen-276022-unsplashet er i virkeligheden paradoksalt at kalde Hawaii for det lille ekstra, for Hawaii er for mange en unik rejseoplevelse i sig selv. Men flere og flere efterspørger det lille ekstra i år – eller prikken over i'et – når sommerens roadtrip planlægges, og Hawaii er noget af det, der virkelig efterspørges. 2018 er i det hele taget kommet rekordgodt i gang, hvad gælder salg af USA-rejser, og vi ligger 25 % over salget sidste år ved samme tid", siger Alexander Søderberg, direktør i NG Travel Group, som bl.a. tæller USATours.

LÆS OGSÅ: Las Vegas - kun for mænd

Den lave dollarkurs har ligeledes en finger med i spillet, når årsagen til at danskere i stort antal rejser over Atlanterhavet i år. Mange ønsker at opleve det forjættede land, mens kursen er favorabel – på den måde får de mest muligt for pengene. Flere nævner også, at muligheden for at få et blik bag ved præsident Trumps embede har været en influerende faktor i valg af rejsedestination:

Trump trækker – om vi vil det eller ej

"Ligeså udskældt og upopulær Trump synes at være i Europa, ligeså fascinerende er det for os danskere, at han fortsat sidder i Det Hvide Hus, regerer og får politiske projekter igennem. Mange af vores kunder fortæller, at de ønsker at komme derover og tale med menigmand om, hvad det er, der foregår og grave lidt i, hvorfor de stemmer på ham", siger Alexander Søderberg.

En supplerende årsag til det gode USA-salg er, at flere og flere danskere tager på mindre ture til USA, f.eks. drengetur til Las Vegas for voksne drenge, der blev et hit i 2017, og "Sex and the City-ture" til New York primært til kvinder. Det er ikke længere usædvanligt at tage på kortere ophold i USA også, og den slags rejser bookes ligeledes i stor stil nu.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.