Skærp appetitten på Rue Mouffetard

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fine franske macarons i forskellige smagsvarianter Fine franske macarons i forskellige smagsvarianter

ÆGTE FRANSK TAG-SELV-BORD: Vi tog metroen ud til det femte arrondissement i Paris og blev mødt af pirrende maddufte, elegante frugt- og grøntsagsopsætninger, korte og lange baguettes, bjerge af østers, fine franske macarons i alle tænkelige smagsvarianter – og ikke mindst ægte lokale, som købte ind til dagen og vejen.

 Rue Mouffetard ligger i Latinerkvarteret i Paris og er fyldt med lokalliv og charme. Man bør gå en tur gennem de små gader frem til Rue Mouffetard, når man besøger Paris, for stemningen er noget nær det bedste, byen kan byde på.

Alle ugens dage, undtagen mandag, er der et hyggeligt fødevaremarked ned gennem den nederste del af gaden. Her oplever man en lille bid af parisernes eget Paris, og har man tiden til det, er der også flere hyggelige små restauranter og caféer, hvor man kan nyde en god frokost eller en velbrygget kop kaffe.

Rue Mouffetard, som er en af Paris' ældste og mest maleriske gader, bliver kaldt 'La Mouffe' af franskmændene selv. Der har været vej her, siden romerne var i byen for 2000 år siden, og udover at være hjemsted for et smukt gademarked, er der også tit live-jazz i gaden og herlige boheme-typer, der slentrer rundt med en god kop kaffe i hånden eller et baguette over skulderen.

Billede i tekstNår man selv slentrer igennem gaden, bør man løfte blikket fra gadeniveau op mod bygningsfacaderne. Flere af dem har fantastiske fresker og udsmykninger. Ved krydset Rue du Pot finder man en vandbrønd dateret 1624, hvor man også kan beundre den fine lille kirke, Église St. Médard, som er dateret til det 9. århundrede.

Markedet er pulserende, og gaden er summende hver dag, men de travleste tidspunkter på Rue Mouffetard er lørdag og søndag formiddag. Markedet og forretningerne er lukket søndag eftermiddag og mandag og genåbner tirsdag formiddag.

Bonusinfo: Et arrondissement i Paris er en bydel. Der er i alt 20 arrondissementer, som Frankrigs hovedstad har været opdelt i siden 1860. 12 af dem er de arrondissementer, som oprettedes i 1795.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:37

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.