Ø-ferie er god ferie

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Samsø er fuld af hyggelige oplevelser. Samsø er fuld af hyggelige oplevelser.

SOMMER PÅ SAMSØ: Ø-ferie synes at blive mere og mere populært i disse år. Måske er det den ro, der rammer, når man lægger fra fastlandet og duver afsted mod en lille, hyggelig og ikke så befolket ø. Samsø er ingen undtagelse, og aktivitetsprogrammet er enormt.

Koncerter, foredrag, udstillinger, smagsoplevelser, festivaler, film, udflugter, byvandringer og meget, meget mere. Årligt er der mere end 1.200 arrangementer på Samsø – intet mindre. Med sine 114 km2 er Samsø ikke engang en stor ø. Den er overskuelig og endvidere nem at finde rundt på. Med havet som pejlemærke hele vejen rundt og øens 22 landsbyer er der aldrig langt til næste oplevelse.

Her følger et udpluk af de mange oplevelser, man kan gå ombord i, når man besøger Samsø.

4. maj – 6. maj
Samsø Kammermusikfestival

Klassiske koncerter i smukke omgivelser. Oplev dygtige musikere og koncertmestre fra Det Kongelige Kapel og Radiosymfoniorkestret opføre værker af den klassiske musiks store mestre.
www.samsoelinien.dk

18. maj – 20. maj
Samsø Cup 2018

Samsø byder på et suverænt havørredfiskeri, og med en kystlinje på ca. 120 kilometers smukke og fiskerige strækninger, er der plads til masser af deltagere. Og med alt fra fjord til storslåede åbne kyster rundt om hele øen er det aldrig svært at finde en plads med læ. Der er flotte præmier til vinderne.
www.samsoe-sff.dk

18. – 20. maj
Black Bay Board Festival
High class streetart, opvisning i freestyle skate, graffiti showdown, fede DJs fra det danske hip hop miljø, breakdance battle og naturligvis longboard marathon henover smukke Samsø.
Facebook: @blackbayboardfestival

26. maj
Samsøs bedste kartoffelmad

For syvende år i træk afholdes konkurrencen "Samsøs bedste kartoffelmad", hvor en række af øens restauranter deltager. Publikum kan selv bygge sine egne kartoffelmadder og få en hyggelig snak med sidemanden. Dommerpanelet består af store navne fra det danske fødevare- og restaurationsmiljø.

www.visitsamsoe.dk

26. – 27. maj
Sommer i By

Hvert år, altid søndagen efter pinse, rides der Sommer i By. Smukt udsmykkede heste og ryttere rider gennem Nordby med fane og faune. Efter rytterne følger et optog med hestevogne og udklædte passagerer. I anledning af optoget er der fest og fællesspisning, musik og sjov i Nordby.

www.nordbysamso.dk

3. – 5. juli
Samsø BørneKulturFestival

Samsø BørneKulturFestival er et tiltag, hvor børn og børnefamilier i hyggelige omgivelser og over flere dage kan nyde og fordybe sig i musik, gøgl, teater, dans, litteratur, gymnastik, rytmik, leg og bevægelse.
facebook: @samsoboernekulturfestival

Samsø Festival

Siden 1989 har Samsø været scene for en af Danmarks hyggeligste og smukkest beliggende musikfestivaler. Med kun ganske få meter til en skøn badestrand og omkranset af marker er Samsø Festival et populært valg for både børnefamilier, teenagere og dem med grå stænk i håret.
www.samfest.dk

23. – 25. juli
Opera In Unlikely Places – Samsø tilsat opera

Tre dage med opera og klassisk sang 'in unlikely places'.
www.soeholmopera.com

26. – 28. juli
Samsø Jazzfestival

Programmet lægger vægt på højt kunstnerisk niveau, stilistisk diversitet og en blanding af etablerede navne og yngre talenter, som på Samsø kan mødes til gensidig inspiration af hinanden og publikum. Festivalen arrangeres af to unge, samske gutter i et samarbejde med foreningen Samsø Big Band.
www.samsoejazzfest.dk

28. – 29. juli
Gammeldags marked ved Museet

Her kan du opleve markedsgøgl som i gamle dage. Du kan lytte til lirekasse- & spillemandsmusik. Du kan køre i karrusel, fiske i andedam og andre hyggelige ting fra da "ruder konge var knægt". Der serveres gammeldags bagværk, bayersk øl, og markedsboderne anbefaler sig med alskens kramsager.
www.samsoemuseum.dk

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:33

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.