Bliv ét med naturen i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Bliv ét med naturen i Sverige FOTOS: AB Destination Småland

Er du dus med himlens fugle og skovens grønne træer, så er den nye nationalpark Åsnen i Sverige noget for dig. Her kan du smile til en kronhjort og fløjte til en stær, samtidig med at du nyder de smukke omgivelser. Området er nemlig rigt på plante- og dyreliv, og både almindelige mennesker og friluftselskere kan få noget ud af det.

Poul Reichardt var ikke helt galt på den, da han sang, at naturen er noget af det, som gør livet allermest værd. Fordi er der noget bedre end at bevæge sig udenfor og nyde naturen?
Nogle gange kan det dog være svært at bestemme sig for, hvor turen skal gå hen, da der i og rundt omkring Danmark er mange smukke og besøgsværdige steder. Fra maj-måned er det dog oplagt for alle friluftselskere at tage en tur over broen. Syd for det smålandske højland i Tingsryd og Alvesta og på grænsen til Växjö, åbner Sverige nemlig sin 30. nationalpark, hvor alle besøgende kan få en vaskeægte vildmarksfølelse med øer, søer, gamle bøgeskove og en rig flora og fauna.

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i det grønne Irland

Åsnens Nationalpark 4Med 1000 øer, skove og vådområder er nationalparken Åsnen ikke kun et paradis for mange fuglearter men også for mange pattedyr. På en vandretur ud i det grønne er sandsynligheden for at se fiskeørne, lærkefalke, elge, losser og mange andre dyr derfor stor.

"Det er meget glædeligt for os lokale i Kronoberg, at Åsnens Nationalpark nu er klar til at tage imod besøgende. Der er en lang række aktører i amtet, der har været involveret i arbejdet i løbet af årene og helt frem til i dag", siger amtsborgmesteren Ingrid Burman.

For at opleve nationalparkens ø-verden på bedste vis er der brug for enten båd, kano eller kajak, da størstedelen af nationalparken består af vand og ubeboede øer, men man kan også vælge at vandre eller cykle rundt i naturen. Der er flere afmærkede ruter. Nationalparken byder på mange aktiviteter, som guidet fuglekiggeri, fiskeri med guide og naturskole for børn.

"Åsnen har en værdifuld natur med stor biologisk betydning. I udviklingen af nationalparken har vi bl.a. arbejdet med indgange for at gøre denne enestående natur tilgængelig for alle", siger Helene Pettersson, viceprojektleder.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.