Danskerne vil tilbage til naturen

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Naturen er styrende, når vi vælger, hvor vi skal overnatte på ferien. Naturen er styrende, når vi vælger, hvor vi skal overnatte på ferien. FOTO: Danhostel

NATURLIGE OMGIVELSER: Ny undersøgelse, foretaget af Danhostel, viser, at vi danskere ved, hvad vi vil have, når vi booker ferie. Vi vil have pæne og rene indkvarteringssteder, men vi vil også gerne have naturen i centrum.

I en digitaliseret verden bliver naturen stadig en mindre del af vores hverdag. Det handler i større grad om teknologier og udvikling, end det handler om at blive et med naturen. Det kan være grunden til at mange danskere, udover at ønske rene og pæne indkvarteringssteder til ferien, gerne vil have natur tæt på, når feriedagene skal nydes.

En ny undersøgelse viser, at godt og vel 32 pct. af respondenterne angiver, at nærhed til natur har stor betydning for valg af indkvarteringssted, 29 pct. vil have ro, og 26 % vil gerne have, at de bor tæt på vand i feriedagene.

"At så mange mener, at ferien skal foregå midt i naturen, kommer en smule bag på os, men det er glædeligt. En tredjedel i undersøgelsen angiver, at indkvarteringsstedet for ferien i Danmark skal ligge tæt på naturen, og hele 29 pct. ønsker ro og fred i det område, de holder ferie i", siger Ole Andersen, direktør fra Danhostel.

LÆS OGSÅ: Den nære ferie i Danmark hitter

 NJ06923"Omvendt harmonerer tallene med den nye tendens, vi oplever, at flere og flere danskere ønsker at prøve kræfter med en ferie i pagt med naturen, hvor flora og fauna spiller ind. Hvor civilisationens og hverdagens stress og jag glemmes for en stund. Det synes at være vigtigt at give sine børn et skud natur med i opvæksten og er måske også en modreaktion på et par årtier, hvor den mere passive charterferie på en liggestol i solen var det foretrukne".

I Danmark består Danhostel af 65 vandrehjem, hvor ca. halvdelen ligger i naturen. Muligheden for at finde et indkvarteringssted, som matcher ens ønsker om naturnærhed er derfor stor. Vandrerhjemmet i Helsingør ligger eksempelvis ud til stranden, vandrerhjemmet i Store Heddinge ligger ved Stevns Klint, mens Danhostel Ribe ligger ved nationalparken.

"Når man ser på undersøgelsestallene, kan man kun glæde sig over, at vi bor i et land, hvor natur omgiver os, næsten uanset hvor vi er. Det samme kan man sige om vand, for kommer man bare til Tyskland, kan der være langt til hav eller sø, og det er der ikke i Danmark. Værterne på vandrerhjemmene rundt om i Danmark giver dagligt gode ideer til, hvad man kan opleve i naturen, og hvordan man bedst padler en kano, og delingen af gode naturoplevelser mellem familier florerer også lystigt på vores vandrerhjem", siger Ole Andersen.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:30

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.