Unge danskere har ikke tid til ferie

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Mange unge føler de har for travlt til ferie. Mange unge føler de har for travlt til ferie. FOTO: Porapak Apichodilok

FERIE ELLER EJ: Feriesæsonen er højdepunktet for mange arbejdende. Alligevel bruger 60 % af erhvevsaktive unge ikke alle deres feriedage.

Januar er ikke kun ensbetydende med nytårsforsæt men også sæsonen for planlægning af ens næste ferieture. En ny undersøgelse lavet af Hotels.com™ viser dog imidlertid, at feriebooking ikke har den højeste prioritet blandt unge – hele 60 % får nemlig slet ikke brugt alle deres feriedage. Mange af dem føler, at de simpelthen har for travlt og er for stressede på jobbet til at udnytte samtlige ferie- og fridage.

Selv når de så endelig får booket deres ferie, bruger de godt og vel 22 procent af deres årlige ferietid på administrative ting som husholdningsopgaver, at vente på pakker og lignende. Endvidere bruger mange deres fridage på aftaler hos lægen (28 %) og tandlægen (27 %), på at deltage i bryllupsfester (21 %) og på at arbejde på boligen (20 %). Netop fordi så mange af de yngre, erhvervsaktive mennesker propper deres feriedage med aftaler, er det ikke overraskende, at næsten en ud af fem vender tilbage på jobbet med fornemmelsen af slet ikke at have været på ferie. Resultatet af dette er, at mange unge føler, at de har brug for næsten fjorten dages ferie mere, end de egentlig er berettiget til og ønsker derfor 33 dage i stedet for 19 dages ferie i gennemsnit.

LÆS OGSÅ: Alle har ret til en ferie i Asien

Ferie er vigtig for krop og sjæl

Ifølge Livscoach og wellnesskonsulent Sloan Sheridan-Williams er denne tendens blandt unge hverken god eller sund: "Det er vigtigt for vores emotionelle, fysiske og mentale sundhed, at vi holder ferie, når vi holder ferie. Afslapning og en ordentlig afkobling i forhold til jobbet er ikke en luksus men en nødvendighed. Et af mine bedste råd er at maksimere den årlige ferie ved at lægge den omkring officielle fridage eller helligdage. Derudover giver det god mening at 'outsource' administrative opgaver og aftaler, så du kan nyde så meget som overhovedet muligt af ferietiden uden afbrydelser".

Isabelle Pinson, Vice President for EMEA hos Hotels.com er også meget uforstående over unges manglende prioritering af ferie: "Det skal være et af årets højdepunkter at tage på ferie, og det virker helt tosset at så stor en del af de yngre, erhvervsaktive mennesker ikke tager al den ferie, de er berettiget til. Undersøgelsen viser, at ud over at have for travlt, så glemmer næsten en fjerdedel simpelthen at få bestilt deres årlige ferie. Her i starten af året er det oplagt at se på ferieplanlægningen med friske øjne, og vi opfordrer alle til at få bestilt deres ferie for 2018, så de er sikre på at få holdt alle deres velfortjente fridage fra jobbet. Det behøver hverken at koste meget tid eller mange penge at komme af sted."

*Undersøgelse af 300 erhvervsaktive voksne danskere mellem 16 og 35 år, udført af OnePoll fra den 23. december 2017 til den 3. januar 2018.. Al statistik i denne pressemeddelelse bygger på denne undersøgelse.

Senest ændret Mandag, 22 januar 2018 12:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.