Danskerne er trukket i spendérbukserne

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Danskerne spenderer mere på ferier og andre forbrugsgoder. Danskerne spenderer mere på ferier og andre forbrugsgoder.

SPENDERBUKSERNE TIL SOMMERFERIEN: Måske var det den kolde sommer sidste år. Måske er vi bare så meget ved muffen, at vi kan rejse mere end nogensinde. I hvert fald ser det ud som om, rigtigt mange danskere skal ud at rejse i år, og at vi har tænkt os at trække i spendérbukserne. Men mange vil også gerne spare, f. eks. på flybilletter.

Flere end ni ud af ti danskere planlægger en rejse i år, og i gennemsnit regner vi med at bruge 17.532 kr. på sommerferien. Det er en stigning på hele 57 % sammenlignet med 2014. Det viser en ny international undersøgelse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk

91 procent af danskerne planlægger at tage på ferie i år. Og i gennemsnit regner danskerne med at bruge 17.532 kr. per husstand på den store sommerferie udenlands.

LÆS OGSÅ: Fotosession i 10.000 kilometers højde

"Vores generelle forbrug giver en god indikation af de økonomiske konjunkturer i samfundet. Så når det går godt i samfundet, og danskerne har flere penge mellem hænderne, kommer det blandt andet til udtryk ved, at vi spenderer mere på ferier og andre forbrugsgoder," siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlig, og fortsætter:

"Danskerne er generelt glade for at rejse, og det smitter positivt af på vores betalingslyst. Vores undersøgelse viser, at rejser er den udgiftspost, som flest danskere helst vil bruge deres penge på og kommer foran for eksempel mad og vin, tøj, elektronik og kulturelle oplevelser."

Momondos undersøgelse viser, at tre ud af ti (27 %) danskere foretrækker at bruge penge på ferier, mens mad og vin kommer på en anden plads (18 %), og tøj, sko og accessories får en tredjeplads (13 %).

LÆS OGSÅ: Solen er så rød mor

Disse ting vil vi helst spare på på ferien

Når danskerne er på ferie, er der ingen tvivl om, hvilke budgetposter vi helst vil skære ned på. Øverst på listen står byture skarpt efterfulgt af flybilletter. Og momondo har et godt råd til, hvordan man sparer på sidstnævnte:

"Vores analyser viser, at som en tommelfingerregel skal man booke flybilletten omkring to måneder før afrejse, hvis man gerne vil have fat i de billigste billetter. Her kan man sparer op til 34 % på billetten," siger Lasse Skole Hansen.

Senest ændret Tirsdag, 05 juni 2018 08:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.