Langtidsferier lokker os på langfart

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

FERIE: Hvem vil ikke gerne sige farvel til leverpostej og vasketøj for en længere periode? Og udskifte det med eksotiske og anderledes kulturer, tapas og meze i alle afskygninger og shorts med T-shirt, som bare sidder fast? Rigtigt mange danskere gør alvor af udlængslen.

Knap hver anden (45 %) dansker har rejst i mere end en måned ad gangen. Og det er især de kulturelle møder, der lokker flest danskere ud at rejse. Det viser en ny undersøgelse, som Momondo har foretaget.

Er du typen, der elsker at gå på opdagelse i udlandet og helst i flere måneder ad gangen? Så er du langt fra alene. momondos nyeste rejseundersøgelse viser, at 45 % af danskerne har rejst i længere end en måned ad gangen, mens 9 % har rejst sammenlagt i mere end seks måneder.

LÆS OGSÅ: Danskerne er trukket i spendérbukserne

Sammenlignet med ni andre europæiske lande topper Danmark listen, når det gælder rejser, der varer mere end 12 måneder. Ifølge undersøgelsen har knap hver tyvende dansker pakket taskerne og været afsted i over et år.

"Vi danskere er generelt glade for at rejse, og det er noget, som vi gerne prioriterer økonomisk. Vores undersøgelse viser, at rejser er den udgiftspost, som flest danskere helst vil bruge deres penge på, og detkommer foran mad og vin, tøj, og elektronik," fortæller Lasse Skole Hansen, der er er momondos danske presseansvarlig.

Danskerne er drevet af anderledes kulturmøder

Og det er især de nye og anderledes kulturer, der får de eventyrlystne danskere til at pakke kufferten og drage afsted mod udlandet i en længere periode. Således svarer fire ud af ti danskere (40 %), der har rejst i mere end en måned ad gangen, at hovedformålet med turen var at opleve nye kulturer.

LÆS OGSÅ: Flere forladte minespøgelsesbyer i Nevada i USA

"Det er interessant at se, at i modsætning til vores norske naboer er hovedformålet med at rejse i en længere periode ikke at slippe væk fra hverdagen. Vores data viser, at flest danskere er drevet af muligheden for at opleve nye kulturer, når de rejser," fortæller Lasse Skole Hansen og fortsætter:

"Det tyder på, at vi danskere er grundlæggende tilfredse med vores dagligdag. Men når det kommer til at rejse, så er mange af os nysgerrige efter at få nye oplevelser, der kan inspirere os."

I undersøgelsen svarer flest nordmænd (33 %), at muligheden for at komme væk fra hverdagen har været den primære årsag til, at de rejste i mere end en måned, mens det for svenskernes (33 %) vedkommende har været for at udvide deres horisonter. Ligesom danskerne angiver de fleste finner (36 %), at de rejste for at opleve nye kulturer.

Vi drømmer om at udforske vores eget land

Når spurgt, hvor danskerne helst vil tage hen, hvis de kunne droppe alt og rejse i et par måneder, drømmer de fleste om Caribien. Knap hver femte (17 %) svarer, at de ville rejse mod det eksotiske ørige, hvis de helt selv kunne vælge.

Men det er ikke kun paradisiske øer, som vi drømmer om. Vores eget land kommer faktisk på andenpladsen over de lande, danskerne allerhelst vil opleve. 13 % af de adspurgte svarer, at de ville udforske Danmark som det første, hvis alle muligheder stod åbne.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.