Adrenalinsus på skiferien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Skicross i Lofsdale Skicross i Lofsdale FOTO: Martin Olson

SKIFERIE: Vi vil være endnu vildere på ski end før og søger det, når skiferien skal planlægges. Men også skisportsstederne er med på tendensen.

Turen op til fjeldtoppen i en helikopter er en særlig oplevelse, og når helikopteren svæver væk, står man alene i den jomfruelige sne, og kan forberede sig på godt offpiste ned ad fjeldet. Det hedder heli-skiing, og flere og flere vil prøve kræfter med det.

Læs også: Både alpint og langrend skiløb

Ca. hver tredje tilkendegiver i en ny undersøgelse fra YouGov, at mulighed for udfordrende skiløb på løjperne er vigtigt (32 %), når årets skisportssted skal vælges. Offpiste er også noget, der er afgørende for valget af årets skiferiested (15 %), ligesom mulighed for heli-skiing, dvs. helikoptertur til bjergtoppen, hvor man sættes af for at køre ned i uberørt sne, er kommet ind på skiløbernes ønskeseddel.

Det mere specielle "ski-klatring" (topture/randonée) er tilsyneladende også en aktivitet, flere og flere finder interesse for, og i det hele taget synes pister og lifter ikke længere at være helt nok.
"Snowparks er efterhånden en selvfølge på de svenske skidestinationer, og det kan give et sjovt indspark i løbet af dagen. Men skiløb i Sverige er meget andet end løb fra top til bund og sjove snowparks, og flere og flere planlægger da også skiferien efter, at nogle af de vildere aktiviteter kan prøves", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Lofsdalen med skicross

Lofsdalen har gode skicross-forhold, bl.a. på Lofsdalens skicrossbana, som er populær. Her er det høj puls og spænding, der tæller, og udfordringer er der masser af. I skicross køres om kap med hinanden, enten på tid eller ved siden af hinanden. Ned gennem banen er der anlagt porte, hop og forhindringer, der skal forceres.

Lofsdalen har også en god portion snowparks med rails og hop i varierende sværhedsgrader. Äventyret er en 1,9 km lang naturlig snowpark med kløfter, hop, særlige stier og flere spændende udfordringer.

Lær din heli-skiing i Åreaction-ski-foto-ola-matsson-skistarAB

For skiløbere, der søger eventyret på ski, byder Åre på godt offpiste løb med guidede ture. Offpiste skiløbet kan fås med spektakulær udsigt fra toppen af Åreskutan og løb helt ned til Kabinbanans dalstation.

Her mærker man mælkesyren, mens man nyder en faldhøjde på 1000 meter. Men heli-skiing er en endnu mere eksklusiv mulighed. Turen op til fjeldtoppen i en helikopter er en særlig oplevelse.

Når helikopteren svæver væk, står man alene i den jomfruelige sne, og kan forberede sig på godt offpiste ned ad fjeldet. Flere af de velkendte nordsvenske skidestinationer ligger perfekt placeret til heli-skiing og lokker med faldhøjder på op til 1400 meter.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er gennemført i alt 507 CAWI-interview med danskere i alderen20-70 år, som har været på skiferie inden for de seneste 3 år og/eller forventer at tage på skiferie i den kommende skisæson.

Undersøgelsen er gennemført i perioden d. 22. - 27. september 2017.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:37

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.