Glid ind i 2018

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Nytår i Åre er en smuk oplevelse. Nytår i Åre er en smuk oplevelse. FOTOS: Karl Hägglund/Visit Sweden

NYTÅR: Nytårsaften er for mange en af de mest spændende og mest festlige dage på året. Alligevel vælger flere og flere danskere at forlade de vante rammer og tage hul på det nye år med ski på fødderne.

Nytår på ski er 'in'. Skisportssteder i Sverige som Kläppen, Lofsdalen og Åre sætter derfor alle sejl til, når 2017 synger på sidste vers, for deres gæster skal mærke årsskiftet med manér.

En netop gennemført YouGov-undersøgelse dokumenterer, at der generelt er en positiv holdning til at rejse på skiferie i højtiderne, hvor ca. 50 % synes, det vil være attraktivt eller meget attraktivt at holde en nytårs-skiferie. De ældre 50-70-årige er lidt mere forbeholdne overfor at rejse i højtiderne, men 46 % fra aldersgruppen vil dog stadig gerne holde nytår på ski.

"Vi oplever en større søgning på skinytårsrejser i år, og YouGov-undersøgelsen understøtter tendensen til, at der generelt er en positiv holdning til at rejse på skiferie over nytåret. Man ønsker en fejring af nytåret, hvor samvær på en aktiv ferie er vigtigere end en vild fest. De svenske skidestinationer gør rigtig meget for, at gæsterne skal opleve en festlig nytårsstemning og komme godt ind i det nye år med masser af frisk luft og hygge", siger Anna Kron Boysen hos Visit Sweden.

LÆS OGSÅ: Bryd med traditionerne - fejr nytår i Sverige

Guide til alternative nytårsaktiviteter i Sverige

 

Fejr nytår på toppen af fjeldet - KläppenKläppen by night

Populære Kläppen i Sälen er også populært til nytår – nogle fejrer det på toppen af fjeldet, andre i dalen. Og nogle fornøjer sig i Sveriges bedste snowpark, som netop ligger i Kläppen, inden tænderne sættes i nytårsmaden. Endnu kan man være heldig at få sig en hytte, men man skal skynde sig. Her fejres nytåret med et storstilet nytårsfyrværkeri over det gnistrende hvide landskab og med en klassisk, meget lang fakkelslalomslange, som løber igennem området i mørket. På samtlige af områdets restauranter arrangeres nytårsmiddag med forskelligt tema. Børnene er i højsædet i Kläppen, hvor der arrangeres skattejagt, etc. Og så har børnene deres helt eget fyrværkeri.

Slædetur i nyfalden sne - Lofsdalen

Lofsdalen, som i øjeblikket opgraderer hele langrendsområdet, sætter også trumf på nytårsfejringen. Skisportsstedet er i forvejen berømt for et spektakulært nytårsfyrværkeri, og det skulle blive endnu flottere i år. Man kan også prøve en hundeslædetur med den iltre Siberian Husky-hund, der har masser af energi og løbelyst. Loftsdalen i Härjedalen ligger højt mod nord i Sverige, ikke så langt fra det mere kendte Idre Fjäll, men det er ikke så kendt som mange andre skisportssteder.

Få pulsen op med nytårsslalom - ÅreÅre skiløb   Foto Karl Hägglund SkiStar

Slut året af med et festlig slalom-løb for hele familien. I Åre indvarsles nytåret et par dage før, kalenderbladet skifter til 2018. Skisportsstedet arrangerer nytårsslalom, hvor folk i alle aldre kan være med, både den 29. december og den 30. december om formiddagen. Den 30. december er der ydermere "Valles Skiparade" for de mindste, hvor der på toppen af fjeldet uddeles lysdioder, inden der løbes ned ad bakken i et flot lysspil. Både den 29. og 30. december er der også Valles Afterski for de mindste med grillpølser og varme drikke at lune sig på. Selveste nytårsaften arrangeres en 'open session' uden aldersgrænse (en børne- og en voksenklasse), hvor årets sidste konkurrence løber af stablen.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:35

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.