Op på skiene på rekordtid til Åre, Vemdalen og Östersund

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
At stå på ski i det nordligste Sverige bliver nu nemmere end nogensinde før. At stå på ski i det nordligste Sverige bliver nu nemmere end nogensinde før. FOTOS: Ola Matsson/Visit Sweden

FLY TIL ÅRE: Kalder alle skientusiaster i Danmark. Perfekte pister, smukke snelandskaber og vintersol på næsen venter. Og endda med direkte fly.

Fra den 16. december har skifolket kunnet flyve direkte fra Kastrup til Åre, Vemdalen og Östersund med take off hver lørdag. Der flyves i fast rutefart frem til og med påske, og der håbes allerede på, at skiforbindelsen fortsætter i sæsonen 2018/2019 også. I forbindelse med flyankomst er der direkte transfer fra lufthavnen til Åre og Vemdalen, så nemmere bliver det ikke.

LÆS OGSÅ: Påskeoplevelser på ski tæt på Danmark

"Vi danskere tager allerede i stor stil til en lang række populære skisportssteder i Sverige. Nu bliver det nemmere at komme på ski i det nordligste Sverige, Åre og Vemdalen, og det vil mange hilse velkomment, både par, børnefamilier og skiklubber, som kan glæde sig til det gode skiløb og den flotte natur", siger Anna Kron Boysen.

Sidste år lancerede easyJet direkte flyvninger fra London til Åre og fik på den baggrund de britiske besøgstal til at stige med 35 procent allerede det første år, takket være den kortere rejsetid. Nu bliver rejsetiden til Åre og Vemdalen også kortere og mere bekvem for danske skiløbere.

Fakta om de tre skisportssteder, der nu kan nås med fly

Åre
Åre byder på en unik kombination af skiløb og international stemning i den hyggelige og trendy fjeldby. Åre siges også at være Sveriges skihovedstad, for udfordringerne for skiløberne er talrige, både tilpasset dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem, der skal prøve det for allerførste gang. Fra Åre By tager man liften op til toppen af Åreskutan, som ligger 1.420 meter over havet. Herfra er udsigten betagende og skiløbet fantastisk – såvel på som uden for pisten. Sveriges højest beliggende café ligger såmænd på toppen af Åreskutan i Åre. Torvet i Åre, som er byens centrum, er ydermere en hyggelig ramme for skiløbets liv med butikker og restauranter.

VemdalenVemdalen  30F5103ret
Højt placeret over havet ligger Vemdalen. De seneste sæsoner er området blevet opgraderet med seks nye 6-stols ekspreslifter og flere nye nedfarter, og så er området velsignet af store faldhøjder. Vil man som gruppe eller familie op på fjeldet sammen, kan 6-stolsliften Grizzly Express benyttes, som hurtigt og bekvemt tager skifolket til toppen. Herfra kan der vælges piste efter niveau med mulighed for en nedfart på 2 kilometer. Vemdalens liftkort er gyldigt i alle tre skiområder: Björnriket, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna.

Östersund
Östersund er en rigtig vintersportsby med masser af udendørsaktiviteter og udsigt over søen Storsjöns og Jämtlands bjergkæde. Storsjön er Sveriges femtestørste sø, og havnen, midt i centrum, er hjertet og udgangspunktet for mange af vinterens aktiviteter. Området er især kendt for det fabelagtige langrendsløb med 90 km sporsystem. Havnen, eller Vinterparken som den kaldes, er også udgangspunkt for snescooter-safari, heste- og hundeslædekørsel, etc. Vinterbadet tilbyder sauna, bad i træfyrede tønder og bade i isbjerget. Der er tale om et af Nordeuropas bedste skisportssteder, som da også hvert år afholder Worldcup i skiskydning.

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:34

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.