Se Manhattan fra oven

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Se Manhattan fra oven FOTO: Rikke Andreassen

ANDERLEDES GÅTUR PÅ MANHATTAN: Har man brug for en anderledes måde at nyde Manhattan på, bør man gøre det på High Line, som ligger 10 meter over gadeplan med en smuk gangsti på 2,3 km, der slanger sig afsted mellem grønne buske og træer, fede bænke på hjul, gamle og spritnye bygninger og diskrete isvogne. En unik og genial udnyttelse af byrummet.

High Line er en nedlagt højbane i New York, Manhattans vestlige del, som var i brug fra 1934 til 1980. Siden 2009 er hovedparten af jernbanen ombygget til en lang og smal offentlig park, og masser af kunst kan iagttages undervejs. Mange kondiløbere tager morgenløbeturen her, studerende tager et 'break', lokale bruger gangstien til at komme fra a til b, og turister vil naturligvis også gerne se den alternative transportåre.Billede 1

High Line vedligeholdes og drives af Friends of the High Line. I 1999 besluttede en række samfundsborgere sig for at bevare stedet. Det var på et tidspunkt, hvor området var i forfald, og man var i gang med rive ned. Det lykkedes, og i dage er High Line blevet et populært rekreativt område.

High Line Art præsenterer et bredt udvalg af kunstværker, herunder små installationer, udstillinger, videoinstallationer og en række billboards. Den Los Angeles-baserede maler Henry Taylor præsenterede bl.a. et nyt vægmaleri med titlen 'Floaters' i august i år. Et stort, flot selvportræt i smukke vandfarver er ikke til at misse. Henry Taylor (f. 1958, Ventura, Californien) er en maler, der netop er kendt for sine farverige portrætter af mennesket, som han har været fascineret af fra barnsben. Som lille dreng studerede han typisk folk, der gik til og fra kirke, og forundredes over mangfoldigheden i udseende, tøj og væremåde.

Se mere om rejser til The Big Apple på www.usatours.dk 

Senest ændret Torsdag, 12 juli 2018 16:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.