Hvem bringer storkens unger?

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Storke er tålmodige dyr. Storke er tålmodige dyr. Foto: AQUA Akvarium & Dyrepark.

LÆRDOM: Vi kender alle historien om storken, der kommer med de små børn. Spørgsmålet er så, hvem der kommer med storkens egne unger?

Det vigtige spørgsmål presser sig på i AQUA Akvarium & Dyrepark, hvor et storkepar har ruget på deres æg i tre måneder. Det er to måneder mere end, de skal.

Parken mistede forrige år den gamle hanstork. Det var en sulten ræv, der på den måde skaffede mad til de små unger. Hunstorken Lille Kirstine blev dermed enke.

AQUA har derfor ledt efter en passende hanstork, der kunne hjælp til, og den fandt de i Danmarks Fuglezoo på Fyn.

Hanstorken var en ivrig fynbo, der endda har forsøgt at lokke en snegås i fordærv, og han var selvfølgelig også særdeles interesseret i Lille Kristine. Men den lille smækre sag var slet ikke klar til at gengælde følelserne.

Foråret kom dog til sidst, og med det kom æggene i reden. Hele tre styk kunne det stolte par fremvise. Rugetiden er 30 dage for storke, så da den blev overskredet, var parken klar over, at det var spildte kræfter. Men storkeparret ville ikke give op. De rugede ufortrødent videre.

- Vi havde lidt ondt af dem, men de var meget optagede af deres æg. Derfor skulle de selv finde ud af det, siger AQUA Akvarium & Dyreparks zoolog Morten Vissing.

Tålmodighed er en dyd, men den kan altså blive for meget. Til sidst faldt tiøren dog for storkene, og svaret på spørgsmålet er naturligvis - storkene. Bare ikke i denne omgang.

 

Senest ændret Torsdag, 07 august 2014 13:59

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.