Tusindvis såTrelleborg

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Trelleborg er allerede velbesøgt, og måske kommer borgen på UNESCO's verdensarvsliste næste år. Trelleborg er allerede velbesøgt, og måske kommer borgen på UNESCO's verdensarvsliste næste år. Foto: Nationalmuseet.

VIKINGETID: Gamle kong Harald Blåtands borg, Trelleborg, fordoblede i 2014 sit besøgstal med 50 procent. Det er ikke tidligere set.

For nylig lukkede sæsonen 2014 for Trelleborg og med 44.215 gæster var der sat ny rekord.

- Allerede sidst i juli passerede vi sidste års samlede besøgstal, så jeg har haft på fornemmelsen, at vi var på vej mod noget stort, siger Anne-Christine Larsen, der er leder af Trelleborg.

Som led i en sammenlægning med Nationalmuseet blev der indført gratis adgang til borgen og samtidig blev markedsføringen øget betydeligt. Derfor er det heller ikke urealistisk at regne med endnu flere gæster til næste år.

- Hvis Trelleborg kommer på Unescos liste over verdenskulturarv, er jeg sikker på, at vi når over 50.000 besøgende årligt, siger Anne-Christine Larsen.

Om det lykkes den flotte borg at komme med beslutter Unesco i løbet af 2015.

Næste år vil der være fokus på mennesker og mad i vikingetiden, hvor gæsterne kan smage rigtig vikingemad. Men naturligvis vil der også være en række temaer, der generelt fortæller om livet i vikingetiden.

Du kan læse meget mere om den spændende vikingeborg her.

Senest ændret Tirsdag, 11 november 2014 07:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.